El Campanar: lliure de coloms!

En el número corresponent al mes de desembre de la revista "Segarra Actualitat" els Campaners de Cervera desgranen tota la problemàtica relacionada amb la presència de coloms i altres ocells -i, en especial, dels seus excrements- al campanar de la ciutat (brutícia per tot arreu, males olors, degradació de les cordes, mala imatge...), fet que fa que el campanar a dia d'avui disposi, en paraules dels propis campaners "... amb tots els elements més propis d'un corral que no d'un monument històric ...".

Després de descartar-ne la seva captura com a solució definitiva, els Campaners, havent visitat altres campanars amb problemàtiques semblants, fan pública la seva proposta: tancar-los el pas, ja sigui amb un reixat (segurament, des de la plaça Major, la seva presència passaria desapercebuda) o amb unes portes de fusta (que caldria obrir durant els tocs), que es podrien instal·lar, en ambdós casos, a la part exterior dels finestrals o bé a la part de dins, darrera les campanes (amb els pros i contres corresponents).

Per acabar, els Campaners, tot reiterant que estan farts d'aquesta situació, que qüestiona fins i tot la seva continuïtat, ens demanen a la resta que aportem les nostres idees i comentaris, tot fent-les arribar a la seva seu al Centre Municipal de Cultura de Cervera (carrer Major, 115, 25200 - Cervera), o bé al correu electrònic campanersdecervera@yahoo.es.

Solucions, ja !

Imatges: http://www.joseplainez.org/GRUP%20MOIANES/ORNITOFAUNA/IMAGES/colom-roquer.jpg; http://www.diariovasco.com/pg060531/prensa/fotos/200605/31/014D3ALTP2_1.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
El reixat sembla bona idea, però cal reduir també la població de coloms.
Anònim ha dit…
Espero que si al final hi posen reixat no sigui visible desde peu de carrer!
Recordo el correfoc de Peramola. Vam montar pirotècnia al campanar, i realment tot estava fet pols de la merda dels coloms, potser hi havia 5 dits d'excrements solidificats.
És un problema, s'hauria de mirar a veure que s'ha fet en altres llocs... Sense acabar penjant Cd's verges amb fils de pescar!!!
Anònim ha dit…
Penso que estarà bé posar un reixat, el més discret possible, és clar. Per molts anys més de campanar i campaners!