Diumenge 16 de desembre: torna a Cervera la Fira Mercat de Nadal

Després d'uns anys sense fer-se, el carrer i la plaça Major de Cervera acolliran de nou la Fira Mercat de Nadal. Enguany hi haurà uns 50 estands d’establiments comercials de Cervera. També hi seran representades algunes associacions sense ànim de lucre de la ciutat: Càritas, Creu Roja, la Fundació Xavier Paules i la Lliga contra el Càncer de les comarques de Lleida.

Els productes que s’hi podran trobar són molt variats, la majoria de caràcter artesanal, i tenen en comú que són propis de les festes nadalenques: avets i arbres de Nadal, pessebres, espelmes, figures, tions, productes d’alimentació (torrons, neules, cava, licors...), joguines, llibres, guarniments diversos, centres de taula i qualsevol objecte relacionat amb aquestes dates.

10.45 h - Esmorzar popular / plaça Major
11 h - Obertura del Mercat i inauguració de l’exposició de pessebres, a càrrec de l’actriu Maife Gil (Cecília a "El cor de la ciutat") / plaça Major
11.30 h - Actuació de la Coral Infantil Nova Cervera / carrer Major
12 h - Actuació musical d’alumnes del Conservatori / església de Sant Joan
12.30 h - Hora del conte de Nadal / Auditori Municipal
13.30 h - Actuació musical d’alumnes del Conservatori / església de Sant Joan
14 h - Degustació de caldo de Nadal / carrer Major
19 h - Actuació de la Coral Lacetània / carrer Major
19.30 h - Cagatió / plaça Major


En diversos aparadors del carrer Major es podrà contemplar pessebres d’arreu del món: Vietnam, Nepal, Mèxic, Polònia, Itàlia, Holanda..., fets en diferents tècniques: ceràmica, vidre, roba, esmalts, metall, i de diversos estils: clàssics, moderns, bastits amb elements naturals, en paper... Estaran exposats des del 16 de desembre fins al 6 de gener. Provenen de la col·lecció particular de Carme Faro i Joan Torrell, membres de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, que per realitzar la mostra disposen de la col·laboració de la dissenyadora Alba Vilaró.

La Fira restarà oberta al públic al matí, de les 11 a les 14.30 hores, i a la tarda, de les 16.30 a les 20 hores, i la seva organització és a càrrec de la Paeria de Cervera i de l'Associació de Comerciants cerveracom.com.

Torna a Cervera la Fira Mercat de Nadal! Esperem que aquest cop es quedi per més temps!

Font: http://www.cerverapaeria.com/xfiles/usuaris/File/revista/desembre_paeria.pdf

Imatge: http://www.festes.org/articles.php?id=598

Comentaris

Anònim ha dit…
50 estands! D'entrada pinta bé! Serà qüestió d'anar-hi.
Anònim ha dit…
La novena Fira d'Artistes i Activitats Tradicionals de Tàrrega tanca aquest diumenge les portes després d'haver rebut més de 22.000visitants des del passat dia 6 de desembre. Manuel Medrano, regidor de Promoció Econòmica de l'ajuntament de la capital de l'Urgell, ha afirmat en declaracions a EFE que en aquesta novena edició s'ha aconseguit una assistència rècord en l'historial del certamen "i que s'han superat en un 10% les previsions, amb un augment de la qualitat dels articles i la satisfacció total dels expositors i visitants".
A més de la bona afluència del públic, Medrano s'ha congratulat per "la consolidació de la fira com a punt de trobada entre artistes" els quals interactuen entre ells, de manera que l'espai "serveix per dinamitzar el sector i captar les tendències dins de l'art".

http://www.lamalla.net/infolocal/article?id=184356