La Segarra podria tenir l'any vinent fins a tres colles de diables actives.


Segons la informació que publiquen la web de l'Ajuntament de Sant Guim, i la Veu de la Segarra, el pròxim dia 17 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc una reunió informativa on es posarà a debat la futura creació de la Colla de Diables de Sant Guim.

La Veu de la Segarra, publica que el fet que el correfoc de Festa Major de Sant Guim, el vinguessin fent colles de fora vila, va motivar a un grup de jovent valorar la possibilitat de crear una colla de diables.

Actualment, els Diables de Cervera " Carranquers" i les Forces Diabòliques de Sanahüja ( Colla recentment recuperada), són les dues úniques colles de diables segarrenques en actiu. També hi podriem afegir els Diables de Santa Coloma de Queralt, que tot i ser de la Conca de Barberà, formen part de l'anomenada subcomarca de la "Baixa Segarra"


Imatge: Vols fer de diable de Sant Guim?
Font: Web de l'ajuntament de Sant Guim

Comentaris

Xavi Miret ha dit…
La Cultura popular Segarrenca es mou!! Després d'un any de batejos: Margeners de Guissona, Tibau dels Bombollers de Cervera, els Gegantons de Cervera.
El 2008 pinta força bé!
Anònim ha dit…
Carrasquers tindreu competència! Un correfoc menys a l'agenda de l'any vinent!
Anònim ha dit…
No tot és actuar, company! Un objectiu de la colla també és la difusió de la cultura popular del nostre país. Objectiu complert!
Anònim ha dit…
BON DIA - Urgell i Segarra
Impulsen un grup de diables a Sant Guim
By L. C.
Nov 6, 2007, 12:27

Un grup de veïns de Sant Guim de Freixenet ha convocat una reunió informativa per al proper dia 17 de novembre amb l’objectiu de formar un grup de diables al municipi.

Marcel Puig, que ja forma part del grup de grallers Xics Folls, és una de les persones que ja fa temps que baralla la possibilitat de crear aquesta agrupació i ha afirmat que la trobada del dia 17 es realitzarà "amb la finalitat de saber si podem reunir un nombre suficient de gent que vulgui fer de diable a la nostra localitat".

Segons Puig, per tal que aquesta iniciativa arribi a bon port faria falta comptar amb la col·laboració d’una quinzena de persones, ja que el seu objectiu és ser una agrupació local que aplegui el jovent.

Sant Guim de Freixenet compta actualment amb una colla de gegants, una formació de batucada i un grup de grallers, però el jovent de la localitat també estudia la possibilitat de crear una colla castellera.
Anònim ha dit…
Estaria bé posar-se en contacte per si necessiten alguna cosa.
Anònim ha dit…
A veure de quin pal van els de Sant Guim,o sigui si son com nosaltres(tradicionals)o com els de Sanaüja(que no ho son tant,per dir alguna cosa).Si fossin com nosaltres,seria un honor que siguessim els padrins de foc....cris
Anònim ha dit…
Web ajuntament de Sant Guim


Aquest dissabte 17 de novembre es van reunir un grup de 13 persones per intentar impulsar una colla de diables de Sant Guim.

Durant la reunió es va plantejar quins eren els requisits i quin era el funcionament d'una colla de diables, posteriorment, es va decidir realitzar una prova "un bateig" per comprovar que no ens fa res estar a sota el foc.

Aquesta prova anomenada "bateig" s'obrira a tots els santguimencs que tinguin ganes de provar-ho. Més endavant s'anunciarà el dia que es realitzarà.
Anònim ha dit…
Quin aferrissament amb les diables de Sanaüja!Com ja he dit en un altre post, som una colla que acabem de començar i, per tant, som plenament conscients de que ens queda molt per aprendre. Però, tot i així, no entenc que d'alguna manera se'ns rebutgi -o si menys no, aquesta és la sensació- perquè no fem el ball dels diables, o com algú ha escrit en aquest blog, per no ser "tradicionals", etc. Crec que hi hauria d'haver un ànim de cooperació entre les colles, i no d'estúpida "competència". I si el que realment molesta de les Forces Diabòliques de Sanaüja és que no fem el ball dels diables, que tal si en comptes de criticar-ho, algú es disposa a ensenyar-nos-en? Això si que demostraria un interès real per la conservació de les nostres tradicions. Però malauradament, em temo que alguns d'aquests que rebutgen les Forces Diabòliques de Sanaüja per no ser "tradicionals", utilitzen aquest pretext per amagar el que a casa meva se'n diu envenja i rancúnia. I, per suposat, no és la meva intenció atacar a tota una colla de diables, perquè el que estic intentant demanar és cooperació i sobretot respecte, però simplement és que hi ha algú -anònim- entestat a menysprear als diables de Sanaüja. I totes les colles que acaben de començar es mereixen un vot de confiança i suport.
Bones Festes a Tothom!
Lo Carranquer ha dit…
Lo Carranquer, és la revista electrònica dels Diables de Cervera "Carranquers" que centra la seva temàtica en l'àmbit de la cultura popular en general i en concret del món diabler. La redacció de Lo Carranquer, està formada per cinc carranquers, i no reflexa l'opinió de tota la colla.

Des de lo Carranquer, volem manifestar-vos que en cap moment hem menyspreat les Forces Diabòliques de Sanaúja, ni tampoc és la intenció d'aquest blog crear rivalitats entre colles de diables i menys entre colles de la mateixa comarca.

Lo Carranquer, o l'autor de la noticia es fa responsable del contingut de la mateixa. I en cap moment hem publicat una notícia que el seu objectiu sigui menysprear altres colles o col·lectius.
De fet, rellegint la noticia, el nostre objectiu era fer un inventari de colles segons el catàleg de programació de diables de l'Oferta Cultural de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. I ens va sorpendre que no hi figuressin les Forces Diabòliques de Sanaúja.

La publicació de comentaris és l'espai on els lectors donen la seva opinió, en contats casos i sobretot si són de manera anònima no ens en podem fer càrrec de certes opinions, doncs, qualsevol persona malintencionada pot caure en insults i crear "malrotllos".

Com és el cas:

Anònim ha dit...

Per cert els diables de sanauja ens han fotut el bolo de Granyena,es una llastima,per cert es podria anar a veurel-s el dia 15 a Granyena a veure com ho fan....

o per exemple:

Anònim ha dit...

els carranquers van fer pena a laplec del jovent de guissona

o:

Anònim ha dit...

així es parla CRISTOO!!!

tens tota la raó!

això només té una paraula:
ENVEJA.

Ens sap greu que desd'un mitjà que vam crear per donar a coneixer el fet diabler i per establir diàleg entre la gent, es caigui en aquests tipus de comentaris. De totes maneres, creiem que eliminar els comentaris a les noticies per un fet aïllat, prendria vida a la nostra publicació.

En altres noticies apareixen les Forces Diabòliques de Sanaúja:


Segons la informació que publiquen la web de l'Ajuntament de Sant Guim, i la Veu de la Segarra, el pròxim dia 17 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc una reunió informativa on es posarà a debat la futura creació de la Colla de Diables de Sant Guim.

La Veu de la Segarra, publica que el fet que el correfoc de Festa Major de Sant Guim, el vinguessin fent colles de fora vila, va motivar a un grup de jovent valorar la possibilitat de crear una colla de diables.

Actualment, els Diables de Cervera " Carranquers" i les Forces Diabòliques de Sanahüja ( Colla recentment recuperada), són les dues úniques colles de diables segarrenques en actiu. També hi podriem afegir els Diables de Santa Coloma de Queralt, que tot i ser de la Conca de Barberà, formen part de l'anomenada subcomarca de la "Baixa Segarra".