III Aplec de Muixerangues del País Valencià: Gandia, 24 de novembre


Les colles valencianes que es dediquen a alçar torres humanes es tornara a trobar el pròxim dissabte 24 de novembre a Gandia per celebrar el III Aplec de Muixerangues del País Valencià.

El Ball dels Locos de l'Olleria, els Negrets de l'Alcúdia, la Muixeranga de Sueca, la Nova Muixeranga d'Algemesí i la Muixeranga de la Safor començaran la festa a les 17:30h amb una eixida en cercavila des de la Plaça de l'Escola Pia. A les 18:30 s'iniciarà l'Aplec de les Muixerangues i actuació a la Plaça del Prado. Posteriorment hi haurà sopar a la mateixa plaça i a les 23:00h fi de festa amb el concert de SEMENÉSKA.

Muixeranga és el nom que rep un conjunt de danses, castells humans i quadres plàstics d'origen cristià. Originària del País Valencià, en exportar-se al Principat de Catalunya, va derivar en les actuals colles castelleres. La diferència principal entre la muixeranga i els castellers és que l'objectiu de la primera és més plàstic, representant escenes religioses en una dansa, sense que l'alçària de les torres humanes siga crucial, com sí que ho és en el cas dels castellers.

Font: http://www.festes.org/

Més informació: http://muixeranga.info/

Imatge: http://skamot.com/grallawp/2006/06/21/muixeranga-d%E2%80%99algemesi/

Comentaris

Anònim ha dit…
Muixeranga, Moixiganga... deu ser tot el mateix!
Gledwood ha dit…
Hi are you writing in Catalan there? What else are comentaris... not Spanish comments I'm pretty sure!

I thought you were writing about el diablo del cerveza" for a minute there...!

sorry about the vulgar old English but I don't speak Spanish Catalan or Portuguese or nothing like that...

;->...
Anònim ha dit…
qui collons es aquest guiri?
Anònim ha dit…
Algú sabria traduir el que diu el guiri....cris.
Anònim ha dit…
Pregunta si aquí escribim en català,que el perdonem pel seu anglès antic i perquè no sap parlar ni català, castellà ni portugués i que ha entrat aqui pensant que escribiem sobre "El diablo de Cerveza", a saber que és aixo... algun hoolligan d'aksts que s'emborratxa per barcelona...
Anònim ha dit…
Hi Gledwood
We speak catalan, not spanish-catalan ( what does it means Spanish-catalan?).
I don't kow what is the Diablo de cerveza.
We're the Diables de Cervera ( Cervera's Devils). We make Correfocs. A Catalan tradition where fireworks, dance and music combines itself.

Wiquipedia: Correfocs are amongst the most striking of Catalonia's festive events: "devils" play with fire and with the people. These devils are not the incarnation of evil; they are sprightly and festive, dancing to the sound of the drums and the traditional gralla, while they set off their fireworks.

Correfoc, meaning "fire run" can come in many forms. Some are simple parades including fireworks and effigies of the devil. In Sitges it is common for a crowd to line a street, and participants run through a tunnel of fireworks. In Barcelona, Correfoc runs at La Merce in September. In Cervera Correfoc runs in August at "l'Aquelarre de Cervera" (www.aquelarre.org).

Also we make the "Ball Parlat", a theatralized dance.
And la Carretillada de Festa Major.

Cervera is a small city (or a big town), located in the center of Catalonia.

Sorry for my bad pre elementary English
Jordi Lloberes ha dit…
Hello my friend, I speak english very bad, and my vocabulary is very pour! But I anderstent you! ji ji ji!
Anònim ha dit…
Amb qui carai esteu parlant?