Futbol-salsa. Derbi i gols a dotzenes

La setmana passada, sense partits oficials, la vam aprofitar per jugar la nostra particular Copa Segarra, traslladant-nos fins a Sant Guim de Freixenet, per jugar contra el Pastoret de la Segarra. Pastorets i Diables vam representar una funció que no es veu ni a Calaf, i que com tothom sap al final són els diables els qui surten amb la cua entre les cames (8 a 0) . Cal destacar l'estrena futbolsalsera del Jordi Vili i el Califa que per falta de places no van poder entrar a l'equip oficial dels diables.
El desgast produït per l'amistós i els panellets podria ser la causa del que vam veure ahir al Pavelló Poliesportiu de Cervera. Perquè ahir hi va haver derbi. i derbi és sinònim d'espectacle, de partits amb sentiments. Potser el Centre Obrer ara és diu Promocions Artístiques Orobitg, però per nosaltres sempre serà el Centre Obrer, com el DKV Joventut, sempre serà el Ron Negrita Joventut ; el Barça B, el Barcelona Atlètic; i el Pop 84, la Jugoplastika Split.
Perquè un derbi és d'aquells partits especials que no es juga, es viu.

CARRANQUERS - 2
CENTRE OBRER - 12

El partit va començar bé per al nostre jogo bonito que es combinava amb una bona posició en el camp, impedint als amics del Centre Obrer foradar la xarxa del Txemaria.Mentre anavem xutant de tant en tant a la porteria contrària. El perill hi era, però nosaltres seguiem resistint, fins que es va obrir la caixa dels trons, que més que trons semblava una traca de festa major....
La primera part la vam acabar amb un 7 a 0 si no recordo malament. De totes maneres tot i el marcador en contra el nostre jogo es manifestava amb les incombustibles flamarades del Carles "Escopinha" Calo que ens va deleitar amb una nova figura: La Batedora. La Batedora és la que lliga el Futbol Salsa, i els qui hi vam ser ho recordarem tota la vida.

Al començar la segona part semblava que continuaria la traca del Centre Obrer, però una altra vegada el bon posicionament i l'entrega dels jugadors van mantenir la porteria del Txemaria ( ahir porter titular tot el partit) a 0 durant quasi 10 minuts. Va arribar el vuitè gol del Centre Obrer, però poc després un penal sobre el Ramon "lo noi de Gramuntell" Pinós, el va saber transformar el pitxitxi Jordi "Peces" Rovira. Bons detalls d'en Xavi "Flautí" Badia durant la segona part que s'està guanyant a pols el sobrenom de Messi de l'equip; i del Carles "Bala" Sala que és sinònim de seguretat en defensa. La resta de la segona part va continuar com els minuts finals de la primera, atac i gol del Centre Obrer, a destacar un penal sobre el Ramon Gual provocat pel Ramon "lonoi de Gramuntell" Pinós.El rellotge anava passant fins que als últims 40 segons el Centre Obrer va marcar el gol que feia la dotzena. Tot feia preveure que acabariem amb un dotze a un, però al sacar del mig camp, el Jordi Rovira en comptes de tirar una canonada a camp contrari ( només quedaven 10 segons). Va decidir fer una carrera amunt seguit pel Carles "Escopinha" Calo, jugada que va saber convertir aquest últim amb una rematada acrobàtica d'esquena a porteria. El millor final pel partit i pel jugador revelació d'aquest principi de temporada.

PUJA

La Batedora i l'espectacle de l'Escopinha
El nostre Futbol Salsa, encara que ahir en comptes d'un bon romesco, ens va sortir un repetitiu all i oli.
Els Derbis, emoció i sentiment!

ES MANTÉ

Els 12 gols en contra. És que nosaltres comptem a dotzenes o mitges dotzenes
El nostre pitxitxi 4 de cada 6 gols nostres són del Jordi "Peces" Rovira.

BAIXA

Els partits guanyats: 1 de 3
El gol average 6 gols a favor i 26 en contra.

Van jugar:
Txemaria, Xavi Miret, Ramon Pinós, Jordi Rovira, David Garravé, Xavi Badia, Carles Sala,
Juanjo Herrojo i Carles "Escopinha"Costa.

Atenció, la setmana que ve jugarem estil Glasgow Rangers, 5 diables sota la porteria.
Que no s'ens talli la Salsa!!!!
El pròxim partit, el Dilluns 12 de novembre a les deu de la nit contra Bar del Nord.
No el veureu ni a la Sexta ni a la TV3 és que sa de veure desde la grada!

Imatge: Ron Negrita Joventut temporada 83-84. I no, no és cap dels nostres porters, tot i que també sortim així i amb els ulls tancats. És el Jimenez