El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació presenta al Parlament els pressupostos del seu departament pel 2008


En la seva intervenció no va fer cap referència al Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional ni al Moviment Associatiu Cultural Català.

Una delegació de l´Ens de Comunicació Associativa seguí en directe el passat dijous 22 de novembre la presentació dels pressupostos del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació a la Comissió de Política Cultural del Parlament de Catalunya.

El conseller Tresserras va iniciar la seva intervenció reconeixent que es tractaven d´uns pressupostos centrats en la moderació i la contenció, degut als menors ingressos dels previstos que la Generalitat ha tingut.

A banda de constatar que el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana ha desaparegut com a tal dins del pressupost del Departament trobant-se integrat dins del de la Secretaria General de Cultura, un dels aspectes que des de l´Ens de Comunicació Associativa es vol destacar com a més preocupant és la rebaixada pressupostària real que ha suposat per aquest Centre el pressupost pel 2008.

En definitiva: una molt mala notícia pel Moviment Associatiu Cultural Català.

Font: Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

Imatge: http://www20.gencat.cat/docs/CulturaDepartament/Cultura/Imatges/Arxiu/Joan%20M%20Tresserras.jpg


Comentaris

Anònim ha dit…
Anem de mal en pitjor,la cultura tradicional en general i el mon dels diables en particular,estan"super"marginats.
Anònim ha dit…
Ara se'ls gastaran "per tapar forats" a Bellvitge i rodalies...
Jordi Lloberes ha dit…
Osti doncs ahir, a la reunió de la federació ho varem comentar! Per cert sabeu quina quantitat han rebut els Diables de Catalunya en subencions? 30.000€ i voleu saber la dels castellers? 3.000.000€ i els sardanistes? 900.000€!! En fi per llogar-hi cadires!