El 24 de novembre: Dia Europeu del Bestiari Festiu.

El 24 de novembre de l'any 1996 es celebrà l'assemblea constituent de l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la federació d'entitats del bestiari festiu que actualment està formada per més de 150 entitats i més de 250 figures de la més variada tipologia i simbolisme.

Tenint en compte la significació d'aquesta data i que el bestiari festiu, tot i l'abassegadora abundància als territoris catalans, és present també a altres països i estats europeus, com Espanya, Occitània, França, Flandes, Valònia, Itàlia, Portugal, etc., l'Agrupació de Bestiari promou la declaració oficial del dia 24 de novembre com a Dia Europeu del Bestiari Festiu.

És per això que l'Agrupació de Bestiari convida a totes entitats que en formen part a sumar-s'hi tot organitzant algun acte en aquest dia, treient o exposant el bestiari festiu i, per damunt de tot, fent difusió de la data i del seu significat.

Així ho fem!

Font: http://bestiari.cat/

Imatge: el Bestiari històric de Barcelona, a http://www.ccgbcv.org/cat/imat/besti01.htm

Comentaris

Anònim ha dit…
Pel que he sentit, aquest dia hi haurà una actuació de Lo Carranco i dels Grallers a Tàrrega (!!!). És veritat???
Anònim ha dit…
Pel que es sent pels "puestos" hi haurà carranco, grallers i diables. Això si, tenim un pressupost bastant baix i ho haurem de fer com puguem. ës una llàstima perequè serà la nostra primera actuació a Tàrrega ia mi m'hagués encantat fer un bon correfoc!