Vilafranca del Penedès presenta el Consell de la Festa Major


El passat dimecres 3 d'octubre es va presentar a Vilafranca del Penedès el CONSELL DE LA FESTA MAJOR, l’òrgan participatiu que haurà de vetllar pel compliment del Protocol de la Festa Major.

Es tracta d’un òrgan de participació sectorial creat per l’Ajuntament per assessorar-lo, formular propostes i suggeriments, adoptar acords i portar a terme tasques determinades de gestió en les matèries relacionades amb la Festa Major de Vilafranca. La creació del consell deriva del Protocol de la Festa Major, aprovat pel ple municipal el dia 17 d’octubre de 2006, el qual portava implícita la necessitat de crear un òrgan que garantís el seu compliment per part de tots els elements que participen en la festa.

Va ser al cap de dos mesos d’aprovar el Protocol que el 19 de desembre de 2006 el ple municipal va aprovar de manera unànime la creació del CONSELL DE LA FESTA MAJOR, i el seu reglament, on es descriuen les seves funcions, la seva composició, el seu funcionament així com el mecanisme de renovació.

La redacció del Protocol de la Festa Major i la constitució del consell han estat el final d’un procés que es va iniciar l’estiu de l’any 2001 quan el Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca va assumir les tasques d’organització i gestió dels Balls de la Festa Major. Aquesta responsabilitat, desplegada durant molts anys per la Coordinadora de Balls de la Festa Major, va conduir a aquest servei cap a un replantejament de tots aquells aspectes implicats en el funcionament de la Festa Major: coordinació del balls, seguiment dels convenis, relació i treball amb els Administradors... Aquesta nova perspectiva va generar la idea d’un projecte centrat en la creació d’una nova estructura de funcionament que permetés engegar i fer efectiva la necessària revisió i renovació de la festa i així assegurar-ne tota l’estabilitat i tota la qualitat que es mereix.

Per acabar, una delícia:

la web de la Festa Major de Vilafranca.

Font: Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Imatge: el Drac de Vilafranca, padrí de bateig de Lo Carranco Bilandó http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b0/Drac_Ath2000-15.jpg/800px-Drac_Ath2000-15.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Aquí a Cervera ens aniria bé una mica més de coordinació entre les entitats de cultura popular. Es podria parlar de la cercavila de dissabte, de l'anada a ofici...