Un nou accés al campanar


El diari La Mañana ens informava en la seva edició del divendres 19 d'octubre que el campanar de Cervera disposarà en un futur no gaire llunyà d'un accés directe des de l'exterior de l'església de santa Maria.

Al projecte de restauració del campanar que s'està duent a terme s'ha inclós l'habilitació d'un nou accés al seu interior, que podrà ser utilitzat de manera complementària a l'entrada actual, que es troba com tots sabeu en un dels laterals de l'altar principal del temple.

El fet que l'accés es trobi a l'interior de l'església provoca alguns problemes de convivència amb les celebracions religioses que s'hi duen a terme, doncs "a vegades hi ha una autèntica desfilada de campaners o turistes enmig d'un acte", segons ha declarat el rector de la parròquia, Mn. Antoni Bonet, qui ha esmentat també raons de seguretat, donat el fet que en diverses ocasions l'església resta sense cap mena de vigilància i oberta per permetre l'accés al campanar.

El nou accés estarà situat a l'espai que resta entre la parròquia i l'edifici de la Paeria, i s'hi podrà accedir des de la baixada del carrer Sebolleria. Des d'aquell punt, una escala de cargol permetrà l'accés al primer terrat de l'església, i des d'uns metres més enllà, accedir a l'escala interior que puja fins al campanar.

Font: diari La Mañana, 19-10-2007, article signat pel Ton Granell

Imatge: http://www.ccsegarra.com/turisme/index.asp?menu=ini&opc=dadesgen&muni=1&pobl=0

Comentaris

Anònim ha dit…
Em sembla bé.