Llibres: 'FOC EN DANSA', de Ramon Vallverdú


En aquest llibre, Ramon Vallverdú analitza 10 colles de diables diferents (Balls de Diables de Sitges, Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes, Sant Quintí de Mediona, Vilafranca del Penedès, l’Arboç, el Vendrell, Torredembarra, Ball de Sant Miquel i diables de la Riera, i Tarragona) que han mantingut sense interrupcions o han recuperat el models de ball de diables característic del Penedès i del Camp de Tarragona. Pràcticament totes aquestes colles (a excepció del Ball de Diables de Sant Pere de Ribes) són membres de la Coordinadora de Colles de Diables Centenaris amb Parlaments.

En aquest llibre s'analitzen amb detall tots els elements que conformen aquests Balls de Diables: els personatges amb els seus estris i vestuari, l'organització espacial i els punts de dansa que utilitzen en les seves evolucions, els tocs de timbals, i els balls parlats que representen en les seves actuacions més destacades.

Editat l'any 2006 amb la col·laboració de l’Ajuntament de l’Arboç, l’Esbart Català de Dansaires i Carrutxa, va acompanyat d’il·lustracions gràfiques de molta qualitat i de fotografies impactants.

Ramon Vallverdú i Albornà és membre del Ball de Diables de l'Arboç des de l'any 1981, i ha estat ballador de l'Esbart Sant Julià de l'Arboç i de l'Esbart Sant Cugat de Sant Cugat del Vallès.

Imatge: http://www.festes.org/media.php?id_media=760

Comentaris

Anònim ha dit…
llibre altament recomanable,un exemple a seguir.cris.
Anònim ha dit…
Un llibre excel·lent, però una mica incomplert. Hi faltem nosaltres!