La colla castellera dels Margeners de Guissona estrena camisa en la seva primera diada



Castellers de l’Arboç, colla convidada.

Els Margeners de Guissona, colla castellera nascuda a l’abril d’aquest any a la comarca de la Segarra i que compta ja amb uns 200 membres, lluirá finalment la camisa oficial de la colla aquest dissabte dia 3 de novembre, en la que serà la primera diada de la colla. Així, després de set mesos, els Margeners canvien el blanc provisional de la camisa pel marró, tonalitat que a partir d’ara donarà el tret identitari de la colla. Cal recordar, que el color marró va ser escollit pels membres de la colla per ser un color que defineix el paisatge de la Segarra, de la mateixa manera que el nom, els Margeners, substantiu que defineix les persones que antigament van construir les parets de marge que acoten els límits dels conreus i que, igualment, són un tret característic de la comarca.

La Diada – participació de les entitats locals.

Així, després del seu bateig oficial, el passat dia 9 de setmebre coincidint amb la Festa Major de Guissona, els Margeners faran, aquest cap de setmana, la seva primera diada per celebrar el final de la temporada castellera, després de més d’una desena d’actuacions que els han dut per les places de l’Aranyó, el Talladell, Cervera, Artesa de Segre o Sant Feliu de Llobregat, entre altres.

El programa d’activitats per aquest dissabte s’iniciarà a les 10 del matí amb jocs i tallers al camp de futbol i el llançament de globus al cel, com un acte simbòlic que donarà per inaugurada la diada. Per fer aquesta activitat, la colla ha volgut implicar les entitats de la vila, pel que es compta amb la col·laboració de l’Agrupament Escolta i Guia Bella Iesso de Guissona. A les 16.30 de la tarda, començarà una cercavila amb els grallers i gralleres dels Margeners, la colla local de grallers els Bufacanyes i la colla gegantera de Guissona, que portarà la rua fins a la plaça Major, on tindrà lloc, seguidament, l’actuació castellera dels Margeners de Guissona i la colla convidada, els Minyons de l’Arboç. Per aquesta ocasió, els Margeners tenen previst plantar a plaça dos castells inèdits de la colla.

Per acabar la jornada, els Margeners han organitzat un sopar popular obert a tot el públic al poliesportiu de Guissona.

Font: Margeners de Guissona

Imatge: Cartell de la Diada dels Margeners de Guissona

Comentaris

Anònim ha dit…
Felicitats als Margeners per aquesta bona temporada! Més èxits pel futur!
Anònim ha dit…
En algun lloc he llegit que el color de la camisa és de terra mullada...