Cicle de teatre a Cervera


Aquesta obra narra uns fets reals que es van produir a Catalunya l'any 2004 protagonitzats per un nen de catorze anys anomenat Èric Bertran.

Un dia de setembre d'aquell any, l'Èric va enviar un correu electrònic a supermercats DIA demanant-li que etiquetés els seus productes en català en senyal de respecte a la llengua pròpia del país. En aquell correu, que va signar com a cap de l'Exèrcit del Fènix -l'orde de les novel·les de Harry Potter-, l'Èric no demanava l'etiquetatge exclusiu en català, en tenia prou que una de les moltes llengües que apareixen en els embolcalls fos la catalana per tal que els consumidors catalanoparlants no se sentissin menystinguts. Tot i així, la resposta que va rebre va ser la irrupció nocturna a casa seva d'un escamot de trenta guàrdies civils procedents de Madrid i una acusació per delicte de terrorisme. Més tard es va saber que la fiscalia espanyola, malgrat estar al corrent que es tractava d'un menor i que l'Exèrcit del Fènix no era res més que el nom de la seva pàgina web, va voler adoptar amb ell una mesura exemplar que servís d'advertiment a potencials imitadors. L'absència de delicte, però, va fer que el febrer de 2005 la fiscalia n'arxivés la causa i que el cas quedés definitivament tancat.

L'obra de Víctor Alexandre explica les conseqüències que aquests fets van tenir no tan sols en la vida de l'Èric, amb un fort assetjament escolar, sinó també en la dels seus pares i en la del seu germà. Per increïble que us sembli, tot el que veureu va passar de debò.

I un petit documental :http://es.youtube.com/watch?v=aIiRFSCgGu4

Nota extreta de http://www.ericielfenix.cat

Comentaris

Anònim ha dit…
“Èric i l’exèrcit del Fènix” es representarà el dissabte 13 d’octubre a les 22.30 hores al Gran Teatre de la Passió.

Les entrades, que valen 18 euros, es poden comprar al Servicaixa, fins al dia 10 d’octubre, o a la taquilla del Gran Teatre el dia 12, de 19 a 21 hores, i el dia de la funció, a partir de dos hores abans de l’inici.

Abans de la representació, a les 21.45 hores, l’autor, Víctor Alexandre, i el mateix Èric Bertran explicaran a tots els assistents la pròpia experiència viscuda, en un acte organitzat per la Regidoria de Cultura i el Centre Obrer dins de la programació del Correllengua 2007.
----------------------------------------------------------------------
Anònim ha dit…
Millor no fer cap comentari. No sigui que ens duguin als tribunals...