No em toqueu la tecleta!!!


Submergir-se en les Festes de Santa Tecla de Tarragona implica inevitablement impregnar-se d’unes aromes que connecten l’actualitat amb la història, amb el llegat patrimonial. Precisament és aquest camí dibuixant al llarg dels segles allò que defineix la personalitat de les festes tarragonines. La Santa Tecla d’avui és el rock, el jazz, el teatre, el music-hall, el cinema, la revetlla, l’esport..... Però l’essència és, o fóra millor dir continua essent, el conjunt de balls, bestiari, entremesos, representacions al·legòriques, balls parlats i castells, que perfilen el seguici popular de la ciutat com a corpus genuí i propi de la celebració.


Per seguir llegint l'article o consultar programa http://santatecla.ajtarragona.es/guia/historia.php


Imatge: cartell guanyador del concurs de Santa Tecla a Tarragona

Comentaris

Anònim ha dit…
A la Tecleta no me la toqueu!!!
Anònim ha dit…
Una proposta pel dilluns 24, pels qui estan per Cervera, i tenen festa:


11:30, residència de la Mercè.
Castells: Xiquets de Tarragona

13:00, pl. de les Cols.
Castells, torres i pilars davant de les escales més castelleres de Catalunya: Xiquets de Tarragona, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Xiquets del Serrallo, Castellers de Sant Pere i Sant Pau.
En aquesta actuació cada colla ofereix dos castells i un pilar.
Tot seguit, els pilars caminant, per ordre d’antiguitat, pugen els vint esglaons de la seu, els baixen i enfilen el carrer Major tot intentant arribar fins a la pl. de la Font i a l’Ajuntament, en un recorregut en què els castellers són victorejats pels tarragonins i els visitants

13:30, pl. de la Font, davant el Candil.
El concert vermut Grallers Els Vernets de Vilafranca del Penedès i Grallers Els Bordons.
Aquest matí, en el cor i en el cos de les tarragonines i tarragonins hi ha un sentiment molt especial: el de la feina feta, el de la festa gairebé completa que no es vol deixar escapar. Encara falten alguns dels actes que suposaran el zenit de la celebració. Les gralles i els timbals ens ho recorden

22:30, des de la pl. de la Mitja Lluna.
Espetegant Correfoc,
que subratlla les darreres hores de la celebració: Ball de Diables de l’Arboç, Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú, Ball de Diables de Sant Pere de Ribes, Ball de Diables de Tarragona, Colla Diables Voramar del Serrallo, Colla de Diables del Barri del Port, Drac de Llorenç del Penedès, Drac del Morell, Drac de Tarragona, Bou de Tarragona, Víbria de Tarragona.
Recorregut: pl. de la Mitja Lluna, carrer Unió, pujada per la Rambla Nova fins al Balcó per un lateral, baixada per la Rambla Nova per l’altre lateral fins a l’estàtua als Herois de 1811.

0:00, Rambla Nova, al voltant de l’estàtua als Herois de 1811.
Grans carretillades finals

I pels que es vulguin quedar a Cervera:

12:00 Tómbola de Càritas
13:00 Ballada de Sardanes Cobla Ciutat de Cervera. Plaça Santa Anna
18:00 Tómbola de Càritas
19:00 Ball Llarg amb la Gironina. Pavelló Polivalent
22:00 Espectacular Castell de Focs. Pirotècnia Igual. Pèrgola
22:30 Teatre Pels Pèls. Gran Teatre de la Passió.


PD El Diumenge al Dematí, el Seguici Popular, oportunitat per veure el Ball de la Cucafera de Tarragona!

11:15, pl. de la Font.
Tanda de lluïment del Seguici Popular: ballaran, per aquest ordre, el Drac, el Bou, la Víbria, el Ball de Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Set Pecats Capitals, la Moixiganga, els Negritos, Gegants Moros i Gegants Vells, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis. La tanda s’acaba amb els versots del Ball de Sant Miquel i Diables, tot escenificant la lluita dels pecats capitals contra el poder celestial
Carles Sala ha dit…
La veritat, no hi veig diferència entre ambdues festes majors...
Anònim ha dit…
Tens raó, fent lo que fan a Cervera no cal anar a tocar la Tecleta
Jordi Lloberes ha dit…
Ei ja quedarem si hi voleu anar! Jo si que hi veig una gran diferència, que Tarragona te aigua al mar i natros encara no!