Les colles de diables de les terres de Lleida


Al catàleg de programació de diables de l'Oferta Cultural de l'Institut d'Estudis Ilerdencs, a més de la nostra colla, hi trobem aquests 13 grups i entitats:

Diables de l'Alt Urgell (Castellciutat)

Diables de l'Ereta (Lleida)

Diables de Lleida (Lleida) pàgina web

Grup de Diables Recerca (Les Borges Blanques) pàgina web

Esbart rossellonès "Dimonis de Rosselló" (Rosselló)

L'Espetec (Agramunt) pàgina web

Foc-Foll (Bellpuig)

Grup Cultural Garrigues (Lleida)

Grup de Teatre Bat (Tàrrega) pàgina web

La Pantomima (Lleida) pàgina web

Sofre (Ponts)

Som i serem (Alcarràs)

La Trup (Lleida)

Segurament hi trobem a faltar alguna altra (Forces Diabòliques de Sanaüja...).

Trieu i remeneu!

Imatge: http://cat.lleida.com/territori/

Comentaris

Anònim ha dit…
A la web dels Diables de Lleida hi apareix aquesta frase:

"Formació creada l'any 1983, i encara l'única que representa el Ball de Diables a les terres de ponent, i de les poques de tot el país."

Quina incultura!!!
Anònim ha dit…
astarot estic totalment d´acord.
Anònim ha dit…
Per cert els diables de sanauja ens han fotut el bolo de Granyena,es una llastima,per cert es podria anar a veurel-s el dia 15 a Granyena a veure com ho fan....
Anònim ha dit…
Si algú va anar a Granyena,que podia fer un petit comentari?.Cris.
Anònim ha dit…
Vist el nivell dels diables de ponent ens podriem dir que som de la catalunya central....Cris.
Anònim ha dit…
els carranquers van fer pena a laplec del jovent de guissona
CRISTO ha dit…
Ei, que les Forces Diabòliques de Sanaüja no vam prendre el bolo a ningú; simplement, la gent de Granyena va decidir escollir els diables de Sanaüja, i els seus motius tindrien. I si algú ens va venir a veure, no crec que hi puguin haver masses queixes, perquè va sortir estupendament!Així que en comptes d´'alimentar rancúnies entre colles de diables, el que s'hauria de fer és tot el contrari. I evidentment s'ha de donar un vot de confiança per les noves colles com la nostra, que potser sí que no sabem fer el ball dels diables, però en comptes de retreure petits detalls com aquest, no costaria res que algú ens n'ensenyes!
Bones festes a tothom!
Anònim ha dit…
així es parla CRISTOO!!!

tens tota la raó!

això només té una paraula:
ENVEJA.
Anònim ha dit…
Crec que tens molta raó Cristo, a les terres de ponent hi ha lloc per tothom i a més, crec que fins i tot cal potenciar la creació de nous grups de joves!!
Anònim ha dit…
Com a membre de les Forces Diabòliques de Sanaüja m'agradaria dir que aquesta rivalitat entre colles que esteu intentant crear em sembla estúpida. Entre colles el que hem de fer és ajudar-nos, que aprofitant, agraeixo la generositat de la colla d'Agramunt, i no criticar-nos. junts podem fer un bon espectacle.

No anem a prendre bolos a ningú. Vosaltres haguéssiu dit que no a algún bolo perquè era d'una altra colla?
Lo Carranquer ha dit…
Aclariment:

Lo Carranquer, és la revista electrònica dels Diables de Cervera "Carranquers" que centra la seva temàtica en l'àmbit de la cultura popular en general i en concret del món diabler. La redacció de Lo Carranquer, està formada per cinc carranquers, i no reflexa l'opinió de tota la colla.

Des de lo Carranquer, volem manifestar-vos que en cap moment hem menyspreat les Forces Diabòliques de Sanaúja, ni tampoc és la intenció d'aquest blog crear rivalitats entre colles de diables i menys entre colles de la mateixa comarca.

Lo Carranquer, o l'autor de la noticia es fa responsable del contingut de la mateixa. I en cap moment hem publicat una notícia que el seu objectiu sigui menysprear altres colles o col·lectius.
De fet, rellegint la noticia, el nostre objectiu era fer un inventari de colles segons el catàleg de programació de diables de l'Oferta Cultural de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. I ens va sorpendre que no hi figuressin les Forces Diabòliques de Sanaúja.

La publicació de comentaris és l'espai on els lectors donen la seva opinió, en contats casos i sobretot si són de manera anònima no ens en podem fer càrrec de certes opinions, doncs, qualsevol persona malintencionada pot caure en insults i crear "malrotllos".

Com és el cas:

Anònim ha dit...

Per cert els diables de sanauja ens han fotut el bolo de Granyena,es una llastima,per cert es podria anar a veurel-s el dia 15 a Granyena a veure com ho fan....

o per exemple:

Anònim ha dit...

els carranquers van fer pena a laplec del jovent de guissona

o:

Anònim ha dit...

així es parla CRISTOO!!!

tens tota la raó!

això només té una paraula:
ENVEJA.

Ens sap greu que desd'un mitjà que vam crear per donar a coneixer el fet diabler i per establir diàleg entre la gent, es caigui en aquests tipus de comentaris. De totes maneres, creiem que eliminar els comentaris a les noticies per un fet aïllat, prendria vida a la nostra publicació.

En altres noticies apareixen les Forces Diabòliques de Sanaúja:


Segons la informació que publiquen la web de l'Ajuntament de Sant Guim, i la Veu de la Segarra, el pròxim dia 17 de novembre a les 7 de la tarda tindrà lloc una reunió informativa on es posarà a debat la futura creació de la Colla de Diables de Sant Guim.

La Veu de la Segarra, publica que el fet que el correfoc de Festa Major de Sant Guim, el vinguessin fent colles de fora vila, va motivar a un grup de jovent valorar la possibilitat de crear una colla de diables.

Actualment, els Diables de Cervera " Carranquers" i les Forces Diabòliques de Sanahüja ( Colla recentment recuperada), són les dues úniques colles de diables segarrenques en actiu. També hi podriem afegir els Diables de Santa Coloma de Queralt, que tot i ser de la Conca de Barberà, formen part de l'anomenada subcomarca de la "Baixa Segarra".