La 10a MEDITERRÀNIA presenta l'avanç de programació



'Mediterrània. Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional' és un mercat multidisciplinar de noves creacions artístiques inspirades en els trets culturals propis de Catalunya i la zona de la Mediterrània. Se celebra a Manresa el primer cap de setmana de novembre.

La Fira ha esdevingut un punt de trobada entre les manifestacions artístiques d’arreu de la Mediterrània i es consolida en aquest paper tant per presència artística com de programadors.

Mediterrània. Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional és un mercat professional i:

  • Un punt de trobada entre les diferents disciplines creatives i professionals relacionades amb l’espectacle.
  • Un punt d’exhibició i contractació que ajuda a difondre la nova creació artística.
  • Un pont per a la internacionalització del sector de l’espectacle d’arrel català, amb la participació i presència de companyies i programadors d’altres països i regions.

La Fira va néixer a mans del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya a partir d’una iniciativa del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana.

Des de l’any passat, la Fira s’organitza des de la Fundació Fira d’espectacles d’arrel tradicional, Mediterrània, organisme amb seu a Manresa creat al 2006 amb l’objectiu de difondre, potenciar i afavorir la cultura popular i tradicional catalana i la seva interrelació amb els països que configuren l’àmbit mediterrani.

En aquests anys, tot l’equip de professionals de la Generalitat, l’Ajuntament de Manresa i, des de l’any passat, de la Fundació ha treballat perquè Mediterrània sigui avui un veritable èxit quant a nombre de professionals i públic assistent.

A més, la Fira és una festa per al gran públic. Els carrers de Manresa, durant els tres dies que dura l'esdeveniment, s’omplen de gent, de música, d’espectacle, de dansa, de tradició. La darrera edició va convocar més de 90 espectacles, 19 escenaris, més de 90 grups i companyies, més de 400 programadors i més de 75.000 espectadors als espais tancats. Manresa esdevé centre de la cultura durant el primer cap de setmana de novembre.

Per mes informació: www.firamediterrania.cat

Comentaris

Jordi Lloberes ha dit…
un any ens hi podríem presentar fent un correfoc amb final de carretillada de FM! Oi que no hi ha hagut mai un correfoc en aquesta fira? espectacle de piro si que n'he vist, però correfoc...
Carles Sala ha dit…
Penso que els primers anys sí. Amb el temps s'ha anat tornant tot més comercial...
Anònim ha dit…
Jo proposaria fer un correfoc incorporan el ball de diables i el ball de la polla en diferentes places amb un acabament "espectacular" ja sigui en una carretillada,un castell de foca o ambdues coses.cris.