Els nous Gegantons de Cervera


Aquesta any, els Geganters de Cervera celebren el seu 25è aniversari. Per tal de commemorar aquest esdeveniment es van proposar adquirir una parella de Gegantons, en Joan Balaguer i la Magdalena de Montclar, la construcció dels quals ha anat a càrrec de l'artista guissonenca Agnès Pla.

Els gegantons seran "portats" a les actuacions per nens i nenes d’entre 10 i 15 anys, possibilitant-los poder gaudir del món geganter des de la vesant participativa i, alhora, adquirir experiència de cara a portar en el futur algun dels actuals gegants. Els gegantons són un element festiu present en nombroses poblacions, i que de ben segur donarà projecció a la nostra ciutat.

A hores d'ara, sols coneixem el nom dels "petits", i que els seus padrins de bateig seran els cerverins Salvador Puig i Blanca Cuñé.

El bateig tindrà lloc aquest diumenge, 16 de setembre, i s'iniciarà a les 12 del migdia amb una cercavila des de la Universitat fins a la plaça Major, on tindran lloc els parlaments de les autoritats i l'acte de bateig pròpiament dit.

Per molts anys!!!

Imatge: Sant Joan Despí, Ciutat Gegantera, 6 de maig de 2007 -web Geganters de Cervera-

Comentaris

Anònim ha dit…
Carranquer/a,

Després de l'actuació a Llorenç del Penedès, ja ens situem a la segona quinzena de setembre, on ens trobem amb un altre parell d'actuacions a Cervera.

La primera és aquest mateix diumenge 16 de setembre, el Bateig dels Gegantons de Cervera, en Joan Balaguer i la Magdalena de Montclar. Els Geganters de Cervera han organitzat una cercavila i un dinar, i han convidat a la totalitat de la nostra entitat (Colla Gran, Colla Infantil...). Aquests són els horaris:

* 10 del matí: Esmorzar a la Universitat (sols pels grans)
* 11 del matí: Trobada a la casa, per canviar-nos
* 12 del migdia: Inici de la cercavila, a la plaça Universitat
* 2 de la tarda: Dinar, al pavelló polivalent; menú: paella, pastís i beguda

En la cercavila i el posterior bateig a la plaça Major també hi seran els Trabucaires, els Campaners, els Bombollers, amb la seva colla jove i el cèrvol "Tibau" i els Gegants d'Argelers de la Marenda (Catalunya Nord).

La segona actuació és en motiu de la Festa Major de Cervera. La Colla participa a la Cercavila, que es farà el dissabte 22 de setembre per la tarda pels carrers de Cervera, i que comptarà amb la presència per la nostra part de la Colla Infantil, els Grallers, els Tabalers, Lo Carranco Bilandó, i La Cuca de Cervera portada per la Colla Gran, i que finalitzarà amb La Carretillada de festa Major, al racó de santa Maria, a càrrec de la Colla Gran. L'endemà, el diumenge 23 de setembre, la tradicional Anada a Ofici, des de la plaça Major fins a l'església de sant Antoni. Properament us farem arribar els horaris de les actuacions de la festa Major.

És imprescindible que confirmeu la vostra ASSISTÈNCIA O NO ASSISTÈNCIA a les diferents actuacions i al dinar de diumenge, per E-MAIL, TRUCANT o ENVIANT UN SMS al telèfon de la Colla.

A reveure,

--
Diables de Cervera - Carranquers
carranquers@gmail.com
Telèfon 620 23 50 27
Apt. 88 Cervera 25200
www.diablescarranquers.cat
Anònim ha dit…
Els Trabucaires, el cèrvol "Tibau", en Joan i la Magdalena... Després, l'Àliga, la Cucafera... I més enllà, la Víbria, la Tarasca, els Cavallets, els Bastoners, la processó del puro...???
Jordi Lloberes ha dit…
Osti aixó de la processó del puro ho havia sentit anomenar al Santesmasses, explicava que era una processó laica que en una fila hi eren els republicans i a l'altra els partidaris de la dreta hi ha l'arribar al cementiri es fotien tous! ji ji ji! potser que m'apunti al KO-DO-KAN!
Anònim ha dit…
Es un autentic honor que el salvador,un historic en tots els sentits,sigui un dels padrins.Molt bé pels geganters.
Anònim ha dit…
La festa va estar bastant bé,potser el Carranco tindria d'haber anat al davant amb els grups de foc,el Salvador va estar un pel nerviós però en definitiva com he dit abans va estar bé.Enhorabona als geganters i la cultura tradicional catalana.cris.