Excursió Carranquera a la Ràpita del Penedés


Com ja sabeu, per segona vegada, el correfoc de l'Aquelarre i el correfoc de l'Aquelarret, coincideixen a convidar dues colles de Diables de la mateixa vila, El Ball de Diables de la Ràpita i els Diables Les Espurnes de la Ràpita del Penedès. No es repetia aquest fet desde'l 2003, any que van venir els Diables de Badalona, colla gran i petita ( vegeu comentaris). Els Diables Les Espurnes de la Ràpita del Penedès dins els actes de la Festa Major de la Ràpita celebren el seu desé aniversari.

El proper dissabte 4 d'agost a partir de les 7 de la tarda, podrem veure cremar les colles infantils: els Banyetes de Llorenç del Penedès, La Mamoreteta de Mataró, els Cremats de La Múnia, Petits Sexes Foc de Sant Cugat Sesgarrigues i els Diables Petits de Els Monjos.

Creiem que és una bona ocasió per disfrutar i aprendre d'una cercavila de tarda tot veient com cremen altres colles infantils, i passant una tarda estupenda d'olors de pòlvora.

Si us animeu a venir hem quedat el dissabte al Casal de Cervera a dos quarts de 5 de la tarda.

Fotografia: Ball de Diables de la Ràpita. Font: http://www.larapia.com

Comentaris

Jordi Lloberes ha dit…
Vols dir que l'any que van venir els diables de Badalona no van venir amb la colla infantil? o va ser l'any a sobre?
Apa a disfrutar-ho que d'altres estarem pencant!
Anònim ha dit…
L'any de Badalona, és l'any que van cremar la Bruixa del Xavi?
Jo no m'en recordo, potser eren els de l'Hospitalet. Mare de Deu quina memòria!
A veure si algu ens resolt el dubte!
Anònim ha dit…
L'any de Badalona vam vindre la colla gran i la infantil de badalona. i van ser els que van cremar la bruixa al xavi.
Jordi Lloberes ha dit…
per cert com va anar l'excursió, volem una cronica ja!
Anònim ha dit…
Dissabte a les quatre i mitja ja hi erem tots, amb la calma vam fer un café a la terrasseta del Casal, al final ens hi vam apuntar deu, vam sortir dos cotxes, al capdavant obrint la processó, en cotxe oficial (faltaven les banderetes al capó), i amb un Gps de la hostia parlant amb italià i portugués, anavem el Jordi Vili, la Rosa, l'Ester, el Salvador, i el que escriu la crònica. Al darrera i tancant la comitiva hi havia el Jaume, la Carme, el Marcelí, la Tresa i el Ramon. Després d'uns quants Km vam arribar a la Ràpita, els que no hi haviem estat vam estar d'acord a dir que s'assemblava a Sant Ramon. Després d'unes cervesetes a cal sis Birres, ens vam enfrontar amb la calor per gaudir de la Cercavila, si no recordo malament al capdavant el Ball de Diables de la Ràpita, al detrás El Drac de la Rapita, i el dels Monjos ( a la música d'acompanyament,hi portaven un Acordió diatònic). Un pelo mes al detras la Mamurateta da Mataró, Un bou molt bonic i juganer. Després ja venien les Colles Infantils,que m'eren un grapat... a veure si faig memòria.. A lo de delante hi havia Els petits dels Monjos,después venien els petits de Llorenç del Penedés, un poco mes al detras hi eren los de La Múnia, uns vuit Diables, amb un encenedor i un estandard, acompanyats pels tabals, i al fin los de La Rapita, que son els que ens van fer gaudir amb alguna encesa. després de Dues hores de Cercavila, les enceses finals.Vam tornara a aclarir la gola amb un beuret, Vam escoltar l'Acte Sacramental del Ball de Diables de la Ràpita. I quan decidiam que fer, la cap de Colla dels petits de la Rapita ens va invitar a sopar, doncs eren les onze, després d'insistir-hi al final vam decidir quedar-nos a sopar. Ens van acollir amb molt de gust i apa soparet al Pati del Col·legi amb les Colles Infantils convidades.Cava de la Terra per la quitxalla (sense licor), embotit variat i bo. pa amb tomàquet pizzes.... i gelat pel Ramon.
Acabats de sopar, i esperant retrobar-nos per l'aquelarre ens vam despedir. Al tornar vam parar a Vilafranca a fer un cafetonet,la sobretaula es va animar,amb el tema estrella per aquestes èpoques: L'aquelarre. I així a dos quarts de tres de la matinada, vam acabar l'excursió tal i com l'haviem començada: a davant del casal!
Anònim ha dit…
Jo vull afegir que (no recordo quina colla infantil era) vam poder presenciar un espectacle en qüestio de dos minuts IMPRESIONANT!!!
Un carrer llarg i desert. Un unic cotxe aparcat amb matricula portuguesa. Una colla infantil fent una encesa just al costat del cotxe!!! Acte seguit, un nen es crema i reacciona tirant la maça a terra!!! Acte seguit passa per alla un dels adults de la colla en qüestió amb 4 birres a les mans!!!

En fi, que allo era un recital del que mai ha de fer un diable...

Pel demes tot molt maco i astupendo.

Ah, també vam trobar un "Surtidor Europa Titanio" tirat pel terra sense cremar, i clar, ens el vam endur. Algu em va titllar de "rata" per anar observant per terra a veure lo que hi habia...
Anònim ha dit…
Si Jordi si tu ves portant-ho tot cap a casa que l'economia esta molt xunga.... Onze troballes més com la de l'altre dia i el diumenge d'homens amb faldilla en surt gratuït!!