Els Margeners de Guissona, la primera colla castellera de la Segarra


La vila de Guissona presumeix des del dissabte 28 de juliol de tenir una colla castellera. Quatre mesos després de l’inici dels assajos que van iniciar un grup de veïns aficionats al món dels castells, es va realitzar l’Assemblea fundacional de la nova colla. Aquesta ha adoptat el nom de “Margeners”, en honor als constructors de parets de marge, amb les que van definir el paisatge arreu de la geografia segarrenca.

En el moment de la seva creació els Margeners de Guissona ja compten amb un centenar de castellers (pricipalment, de Guissona i rodalies), als que esperen sumar-hi ben aviat més membres procedents d’altres poblacions de la Segarra, com Cervera, Torà, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet o Sant Ramon, així com d’altres nuclis relativament pròxims com Calaf, Solsona, Ponts, Agramunt o Tàrrega. Cal destacar que la Segarra és una terra sense tradició castellera, i que les colles més pròximes a aquesta terra cal buscar-les a Lleida, Manresa o Igualada.

De moment, la Junta Tècnica, amb Xavier Tresens com a cap de colla, ha decidit prosseguir amb els assajos setmanals, els dilluns i els divendres, de les 8 de la tarda a les 10 de la nit, sense l’habitual aturada estival que realitzen altres colles.

A part dels assajos, també es pot contactar amb ells a través de l’adreça novacollacastellera@yahoo.es i als telèfons 679.308.772 (cap de colla), 620.961.067 (president) i 636.914.642 (relacions públiques).

Els Margeners de Guissona s’estrenaran el diumenge 9 de setembre, en motiu de la Festa Major de Guissona, en una diada castellera en què seran apadrinats pels Castellers de Lleida i el Castellers de Cornellà.

Força, equilibri, valor i seny!

Imatge: http://www.fotolog.com/uricat_98/9211028

Comentaris

Carles Sala ha dit…
Si no vaig errat, fa una vintena d'anys l'Armand Forcat en un article en una revista local (ara no recordo si era "Carreró de les Bruixes, el Montserè o la Segarra) va llençar la proposta de crear una colla castellera a Cervera. Estaria bé trobar l'article...
Jordi Lloberes ha dit…
quin mal d'esquena aguantar a segons qui!! ji ji ji! apa amunt, amunt!
Jordi Rosell ha dit…
És curiós, la de propostes que han sortit en aquesta mena de revistes cerverines (per molt que es maquilli utilitzant el nom de la comarca). N'estic segur company Carles que si t'ho proposes ets capaç fins i tot de trobar algun esment de proposta de fundació de la C.A.C. (Corporació Agroalimentària de Cervera) o algun article que parlés de la intenció d'anomenar Cervera com 'El doll de la Segarra'. Fem una Segarra plural !!
Anònim ha dit…
Qui collons es JJ,tot s'ho pren malament,tens la pell molt fina noi-a.
Anònim ha dit…
Endavant amb l'iniciativa i per molts anys,però algun que altre versot caurà en el ball parlat.....