Diumenge, tothom a Agramunt! Arriba el TRADI-SIÓ 2007


En el marc de la seva Festa Major, la vila d'Agramunt celebra aquest proper diumenge 2 de setembre una nova edició del Tradi-Sió. L'eix central d'aquesta mostra de cultura popular i tradicional del nostre país és sense cap mena de dubte "los balls del poble" on es pot veure en un correcte context, la tasca de recuperació dels balls locals; obra laboriosa que duen a terme el Grup Sardanista Estol, i l'Associació Cultural Grallers d'Agramunt.

Programa oficial:

- Temple de Santa Maria a les 12,00 hores. Entrada de "los balls del poble" i ofrena a la patrona. Lectura i ball de bastons. Rebuda dels premiats en el segon concurs de música per a ball de bastons.

- Plaça de l'església a les 12.45 hores. Ball de l'àliga d'Agramunt. Lliurament de premis del 2 concurs de música per a ball de bastons. Exhibició de ball de bastons amb Lo ball de bastons d'Agramunt i bastoners de Sant Pere de Ribes. Interpretació de les obres guanyadores.

- Carrers del casc antic, a les 18 hores. Cercavila tradicional amb: Dansa de canuts i rams, Lo ball de bastons, Ball Sionenc, Ball de Xurripampi, Lo Senyor Pau de les Cantimplanyes, Els gegants, Ball de l'àliga, El Ruc Garot de l'Arboç, Àliga de Tàrrega, Cobla de flabiolaires Els Perdigots, Grallers del campanar de Vilafranca, Grallers els Carreter, Cobla de ministrils Bufalodre, Bastoners de Sant Pere de Ribes, Castellers de Terrassa, Castellers de Lleida, i Margeners de Guissona.

- Plaça de l'església, a les 19 hores. Representació dels balls.

- Plaça de l'església, a les 19'30 hores. Gran exhibició castellera amb castellers de Lleida, castellers de Terrassa i la primera actuació de la nova colla castellera, Margeners de Guissona. Cloenda.

Per a més informació: Tradi-Sió 2007, Programa de la Festa Major d'Agramunt

Imatge: http://lafura.cat/suplements/arxius/ARXIUS/aligues/DOSSI3.HTM

Comentaris

Anònim ha dit…
osti si actuen els marginats de guissona! ara que tenen colla, el consell i molta carn, ara fan una colla castellera! Clar, al no tenir aigua! En fi, hi tindrem d'anar, a veure si riurem un ratet!
Jordi Rosell ha dit…
Per aquells desinformats que es dediquen a fomentar llegendes urbanes sobre un sectarisme patent a les festes i associacions guissonenques, els he de dir que la colla castellera des d'un bon principi a estat oberta no sols a tota la comarca sinó a tothom, i que efectivament hi ha gent de tota la contrada (fins hi tot hi ha gent d'Andorra). Respecte a la Bakanal -gran tema tabú- hi ha llistes obertes per apuntar-s'hi, i puc constatar que hi ha vingut més d'un de Cervera (refusaré citar noms per evitar el refús social a que el poden sotmetre la gent de la Ciutat de Cervera.
Fins quan temps haurem de sertir sempre la mateixa cançoneta ?...
Anònim ha dit…
Molta sort als guissonencs en el seu debut!
Jordi Lloberes ha dit…
Per jj! No pateixis pel comentari del tal "diable dolent" es una llarga història dins la colla de diables, el seu missatge es per encendre els ànims! que no ho torni a aconseguir per aquí! Salut company i amunt els castells tant de Guissona com d'arreu de Catalunya!
Per cert sobre el tema de sectarisme a les associacions de Guissona, diga'm un sol poble de Catalunya on no hi hagi rivalitat/sectarisme o com li vulguis dir, entre grups o associacions! Sort que n'hi ha, aixó fa viu una associació, fa que te l'estimis i la facis teva! tant fa si es de Guissona de Cervera o de Verdú! Repeteixo Salut i que no pareu fins a tocar el Cel!!!
Anònim ha dit…
Amunt guissonencs! No deixeu de pujar, i jj no et preocupis per aquest del diable dolent, si tingues collons posaria el seu nom i no s'amagaria
Anònim ha dit…
El tradi-sió va estar l'alçada de cada any o sigui genial.Per cert amb molta presencia de carranquers.Endavant i total suport a les poques festes d'arrel tradicional que es fan pels nostres voltants.
Anònim ha dit…
Per cert l'anonim del misatge anterior,es del cris,no se com cony es pot posar el teu nom en els misatges.