El futur del Ball Parlat??



El fiscal Miguel Ángel Carballo ha demanat al jutge de l'Audiència Nacional espanyola Juan del Olmo que ordeni el tancament de la web de la revista a més que la policia retiri tots els exemplars de la revista dels quioscos i punts de venda a causa de la caricatura.

La petició del fiscal només fa referència a la web de El Jueves, però també explica que la difusió del dibuix per part d'altres mitjans de comunicació també és un delicte, perquè la imatge és un delicte contra la corona. El fet però, és que bona part dels mitjans digitals i molts blocs ja han publicat la portada de El Jueves.

L'acte judicial diu que la caricatura és clarament denigrant i objectivament infame per a Felip de Borbó i Leticia Ortiz. A més, s'ha demanat al director de la revista que identifiqui l'autor de les caricatures, que podrien ser acusats de delictes contra la monarquia que poden resultar amb dos anys de presó per a qui cometi calúmnies o injúries contra el rei o els seus descendents. Cal tenir en compte que El Jueves arriba als quioscos els dimecres.

El portaveu de la casa reial espanyola, Juan González Cebrián, ha dit que ells no en sabien res, de la decisió de la fiscalia, ni hi ha havien intervingut. Asseguren que no havien demanat en cap moment que s'actués en contra El Jueves. Tot i això, la casa reial no ha volgut valorar la intervenció de la justícia i ha dit que la respectava.

El director de la revista, José Luís Martín, ha explicat avui a RAC1 que s'havia assabentat de la decisió del jutge del Olmo per un fax enviat des del jutjat número 6 de Madrid. Martín creu que la situació s'allargarà, perquè s’hi ha implicat el jutjat de Madrid, la fiscalia de l’Estat i l’Audiència Nacional.

Noticia extreta de Vilaweb.com

Comentaris

Carles Sala ha dit…
El senador del PNB, Iñaki Anasagasti, dedica al seu bloc un article a la Casa Reial. El polític basc considera que els seus integrants són "una pandilla de vagos" i considera que el segrest de la revista El Jueves és "de risa" i considera que el dibuix "está muy bien". "Esta es pues una familia impresentable, rodeada de censura de prensa y con un nivel de empalago de la mayoría hacia una institución caduca que clama el cielo", diu el dirigent del Partit Nacionalista Basc.

També assenyala que "se me dice que es mejor eso a que el presidente sea Aznar y les contesto que si lo fuera Aznar sería por el voto popular y a este lo puso ahí Franco, un general asesino y golpista y que al cabo de cinco años a Aznar se le mandaría a casa y a éstos a lo sumo, solo se les puede hacer una caricatura".

Anasagasti relata la seva última discrepància amb la Família Reial i diu que va ser "durante el discurso del Rey en el 30 aniversario de las primeras elecciones democráticas con el video encargado por Marín que era una página de la revista HOLA pareciendo que lo importante había sido lo que había hecho el Rey y no la gente con su voto y, antes, en la entrega de los Premios Carandell en el Senado donde no logré le pusieran de número 1 al presidente del Senado que era el anfitrión y le pusieron de número 2. Yo argumenté que Felipe de Borbón no había sido elegido por nadie, que no era el Jefe del Estado, que no se hacía el acto en su Casa, pues no hubo forma ni manera". El dirigent del PNB afegeix que "la cortesanía con esta familia es enfermiza y de ahí esa obsesión, cubierta de silencio, de decir que es la Institución más valorada".
Anònim ha dit…
ji ji ji, ja ho he llegit lo del anasagati, ara es hora de foter-los fora!!!