divendres, 3 de maig de 2013

Jornades a Cervera, Granollers i Vilafranca del Penedès sobre gestió de cultura popular per a tècnics municipals.
La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ofereix als tècnics municipals de cultura instruments per a una millor gestió i organització de la cultura popular i festiva. Al llarg d’aquest 2013 implementarà tres jornades formatives, distintes i independents una de l’altra, localitzades en tres seus: Cervera, Granollers i Vilafranca del Penedès.

Amb aquestes Jornades gratuïtes es vol aprofundir i compartir coneixements tècnics i experiències per tal de millorar la gestió de la festa. La formació es centra en tres grans àmbits:
 • Festa, economia i cohesió social.
 • Gestió i normativa.
 • Finançament, difusió i promoció.
Abasta continguts com seguretat i medi ambient en festes i activitats de lleure, contractació, nous models de finançament, impacte econòmic de les activitats culturals, màrqueting i comunicació d’esdeveniments culturals, etc.

Per a consultes i informació: formacio.correu@gencat.cat

Les jornades.

Cervera, 13 de juny.

Jornada formativa de cinc hores lectives. 

Tres ponències de 90 minuts:
 • Taller per al càlcul de l'impacte econòmic d'esdeveniments festius, a càrrec de Toni González.
 • Normativa de protecció acústica aplicada a les activitats i festes de lleure, a càrrec d'Eduard Puig.
 • Recomanacions per a la contractació d'artistes, voluntaris, personal de seguretat o de neteja, a càrrec de Roger Santiago.
Les ponències preveuen l'anàlisi de casos concrets, per situar el marc teòric, legislatiu i/o reglamentari i situar-lo en l'anàlisi de diferents tipologies d'esdeveniments.
Horari: 10h a 15h.
Lloc:Sala Francesc Buireu (c/ Manuel Ibarra s/n).

Granollers.

Dates realització: setembre-octubre.
Programa pendent de concretar.

Vilafranca del Penedès.

Dates realització: novembre.
Programa pendent de concretar.

Ponents. Perfil professional (llista en construcció).

 • Ferran Burriel, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses amb Postgrau en Direcció General (PDG), és fundador i director de l'agència de màrqueting i comunicació NothingAD Comunicació, SL. Ha creat la productora audiovisual GordonSeen amb la qual ha produït programes com Etiquetats (TV3) i Visto Lo Visto (s’emet en exclusiva per Youtube). Ha treballat durant 8 anys en diferents agències de mitjans: Mindshare (del 1999 al 2003); Media Contacts Madrid-Havas Media (2003 a 2005), on va estar al capdavant dels comptes Repsol YPF, J & B de Diageo i de la nova oficina de MediaContacts Llevant -Havas Media-. Abans de crear NothingAD va ser director de Zed Digital a Barcelona i Llevant, la divisió digital del grup ZenithOptimedia.
 • Toni González, enginyer industrial i actor, és consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura. Forma part de la llista d'experts de la Comissió Europea pels programes Cultura i Europa amb els Ciutadans, membre d'IETM (International European Theatre Meeting). Ha estat vicepresident de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i cofundador i vicepresident de la xarxa internacional de fires d'espectacles. EURAM Bourse. Alguns dels estudis realitzats: “Pla Estratègic per a la Internacionalització de les Arts Escèniques del País Basc”, "Pràctiques i Models de Suport a la Creació Escènica a Europa", "El Context Polític i Legal del Suport Privat a la Cultura a Canadà i Quebec", entre d'altres. L'any 2012 va realitzar pel Departament de Cultura de la Generalitat els informes d'impacte econòmic de l'“Aquelarre de Cervera” i les “Falles d'Isil”
 • Eduard Puig i Solé, enginyer de telecomunicacions i tècnic del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosa de la Direcció General de Qualitat Ambiental. Enginyer en Telecomunicacions, So i Imatge (Universitat Ramon Llull, 2008 – 2009), Enginyer Electrònic, So i Imatge, especialitat en So i Imatge (Universitat Ramon Llull, 1997 – 2000), Enginyer Tècnic de Telecomunicacions, So i Imatge, Especialitat en So i Imatge (Universitat Ramon Llull, 1992 – 1994), Enignyer Tècnic de Telecomunicacions, Especialitat en equips electrònics (Universitat Politècnica de Catalunya, 1988 – 1993). Actualment és Tècnic del Servei per a la Prevenció de Contaminació Acústica i Lluminosa del Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya unitat en la qual desenvolupa, entre d’altres, tasques de suport tècnic a les administracions locals.
 • Cristina Sanchis, Tècnica de Relacions Internacionals, adscrita al Gabinet Tècnic del Departament de Cultura. Nascuda a Barcelona el 1983. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (Universitat Autònoma de Barcelona), Màster en Política i Administració Europea (College of Europe, Bèlgica) i Postgrau en Gestió i Polítiques Culturals (Universitat de Barcelona). Funcionària del cos superior de la Generalitat de Catalunya, ha treballat a la Secretaria d’Afers Exteriors del Departament de la Presidència i des del 2008 és tècnica de l’Àrea de Relacions Internacionals del Departament de Cultura. En aquesta unitat s’encarrega de fer tasques de difusió i assessorament sobre programes de finançament europeus i internacionals de suport a la cultura, així com de participar en les plataformes de cooperació cultural transfronterera de les que forma part Catalunya (Euroregió Pirineus Mediterrània, Quatre Motors per Europa, Comunitat de Treball dels Pirineus).  
 • Roger Santiago i Casasses, Soci – Director de Gestió de Fundacions i Associacions, SL. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, és membre del Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona i membre col·legiat al Registre General d’Assessors Fiscals. Assessor especialitzat en entitats sense finalitat lucrativa, en gestió de voluntariat, així com també en el règim de contractació d’artistes en espectacles públics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

A veure si n'aprenen els de la Paeria amb aquestes Jornades!