Jornades a Cervera, Granollers i Vilafranca del Penedès sobre gestió de cultura popular per a tècnics municipals.




La Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals ofereix als tècnics municipals de cultura instruments per a una millor gestió i organització de la cultura popular i festiva. Al llarg d’aquest 2013 implementarà tres jornades formatives, distintes i independents una de l’altra, localitzades en tres seus: Cervera, Granollers i Vilafranca del Penedès.

Amb aquestes Jornades gratuïtes es vol aprofundir i compartir coneixements tècnics i experiències per tal de millorar la gestió de la festa. La formació es centra en tres grans àmbits:
  • Festa, economia i cohesió social.
  • Gestió i normativa.
  • Finançament, difusió i promoció.
Abasta continguts com seguretat i medi ambient en festes i activitats de lleure, contractació, nous models de finançament, impacte econòmic de les activitats culturals, màrqueting i comunicació d’esdeveniments culturals, etc.

Per a consultes i informació: formacio.correu@gencat.cat

Les jornades.

Cervera, 13 de juny.

Jornada formativa de cinc hores lectives. 

Tres ponències de 90 minuts:
  • Taller per al càlcul de l'impacte econòmic d'esdeveniments festius, a càrrec de Toni González.
  • Normativa de protecció acústica aplicada a les activitats i festes de lleure, a càrrec d'Eduard Puig.
  • Recomanacions per a la contractació d'artistes, voluntaris, personal de seguretat o de neteja, a càrrec de Roger Santiago.
Les ponències preveuen l'anàlisi de casos concrets, per situar el marc teòric, legislatiu i/o reglamentari i situar-lo en l'anàlisi de diferents tipologies d'esdeveniments.
Horari: 10h a 15h.
Lloc:Sala Francesc Buireu (c/ Manuel Ibarra s/n).

Granollers.

Dates realització: setembre-octubre.
Programa pendent de concretar.

Vilafranca del Penedès.

Dates realització: novembre.
Programa pendent de concretar.

Ponents. Perfil professional (llista en construcció).

  • Ferran Burriel, llicenciat en Administració i Direcció d'Empreses amb Postgrau en Direcció General (PDG), és fundador i director de l'agència de màrqueting i comunicació NothingAD Comunicació, SL. Ha creat la productora audiovisual GordonSeen amb la qual ha produït programes com Etiquetats (TV3) i Visto Lo Visto (s’emet en exclusiva per Youtube). Ha treballat durant 8 anys en diferents agències de mitjans: Mindshare (del 1999 al 2003); Media Contacts Madrid-Havas Media (2003 a 2005), on va estar al capdavant dels comptes Repsol YPF, J & B de Diageo i de la nova oficina de MediaContacts Llevant -Havas Media-. Abans de crear NothingAD va ser director de Zed Digital a Barcelona i Llevant, la divisió digital del grup ZenithOptimedia.
  • Toni González, enginyer industrial i actor, és consultor per a les arts escèniques i la gestió internacional de la cultura. Forma part de la llista d'experts de la Comissió Europea pels programes Cultura i Europa amb els Ciutadans, membre d'IETM (International European Theatre Meeting). Ha estat vicepresident de l'Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya i cofundador i vicepresident de la xarxa internacional de fires d'espectacles. EURAM Bourse. Alguns dels estudis realitzats: “Pla Estratègic per a la Internacionalització de les Arts Escèniques del País Basc”, "Pràctiques i Models de Suport a la Creació Escènica a Europa", "El Context Polític i Legal del Suport Privat a la Cultura a Canadà i Quebec", entre d'altres. L'any 2012 va realitzar pel Departament de Cultura de la Generalitat els informes d'impacte econòmic de l'“Aquelarre de Cervera” i les “Falles d'Isil”
  • Eduard Puig i Solé, enginyer de telecomunicacions i tècnic del Servei per a la Prevenció de la Contaminació Acústica i Lluminosa de la Direcció General de Qualitat Ambiental. Enginyer en Telecomunicacions, So i Imatge (Universitat Ramon Llull, 2008 – 2009), Enginyer Electrònic, So i Imatge, especialitat en So i Imatge (Universitat Ramon Llull, 1997 – 2000), Enginyer Tècnic de Telecomunicacions, So i Imatge, Especialitat en So i Imatge (Universitat Ramon Llull, 1992 – 1994), Enignyer Tècnic de Telecomunicacions, Especialitat en equips electrònics (Universitat Politècnica de Catalunya, 1988 – 1993). Actualment és Tècnic del Servei per a la Prevenció de Contaminació Acústica i Lluminosa del Departament de Territori i Sostenibilitat. Generalitat de Catalunya unitat en la qual desenvolupa, entre d’altres, tasques de suport tècnic a les administracions locals.
  • Cristina Sanchis, Tècnica de Relacions Internacionals, adscrita al Gabinet Tècnic del Departament de Cultura. Nascuda a Barcelona el 1983. Llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (Universitat Autònoma de Barcelona), Màster en Política i Administració Europea (College of Europe, Bèlgica) i Postgrau en Gestió i Polítiques Culturals (Universitat de Barcelona). Funcionària del cos superior de la Generalitat de Catalunya, ha treballat a la Secretaria d’Afers Exteriors del Departament de la Presidència i des del 2008 és tècnica de l’Àrea de Relacions Internacionals del Departament de Cultura. En aquesta unitat s’encarrega de fer tasques de difusió i assessorament sobre programes de finançament europeus i internacionals de suport a la cultura, així com de participar en les plataformes de cooperació cultural transfronterera de les que forma part Catalunya (Euroregió Pirineus Mediterrània, Quatre Motors per Europa, Comunitat de Treball dels Pirineus).  
  • Roger Santiago i Casasses, Soci – Director de Gestió de Fundacions i Associacions, SL. Diplomat en Ciències Empresarials per la Universitat Oberta de Catalunya, és membre del Col·legi de Titulats Mercantils i Empresarials de Barcelona i membre col·legiat al Registre General d’Assessors Fiscals. Assessor especialitzat en entitats sense finalitat lucrativa, en gestió de voluntariat, així com també en el règim de contractació d’artistes en espectacles públics.

Comentaris

Anònim ha dit…
A veure si n'aprenen els de la Paeria amb aquestes Jornades!