#Cervera. Un cicle festiu sota els efectes de la pandèmia.

Un any després de l’inici de l’aplicació de les restriccions per evitar la transmissió de la Covid, l’afectació d’aquestes en les manifestacions festives i entitats de cultura popular és indubtable. Aquesta setmana tanquem un any, un cicle festiu, difícil i desnaturalitzat. 

Amb aquest post, volem fer un recull dels vídeos que entitats i Paeria han produït i realitzat durant el 2020/21 per tal d’omplir el buit què ens deixa no poder celebrar les festes tal i com les coneixem.

Esperem que ben aviat  recuperem els espais, socials i festius, que fins fa un any vivíem amb naturalitat. Potser ens tocarà tornar a reinventar-nos; millor si ja no ho fem virtualment, si no cercant espais el suficientment segurs i accessibles que ens permetin dur a terme les activitats que ens defineixen.


Març i Abril

Passió de Cervera. Video dels actors i actrius de la Passió



Caramelles. Notícies on es parla de les Caramelles confinades. No hem trobat el video disponible.
https://coralinfantilnovacervera.blogspot.com/2020/04/cervera-viu-unes-fantastiques.html https://www.territoris.cat/articulo/coronavirus/coral-infantil-nova-cervera-exolica-secret/20200416134839064186.html

Juny

Ball parlat de Cervera, lo Joch de Luciffer e los diables. Publicat mitjançant instagram live, no hem trobat cap enllaç disponible.

Agost i setembre

Aquelarre i Festa Major. Videos produïts per la Paeria de Cervera: la retransmissió en directe del Pregó de Festa Major, dels diferents balls de la ciutat (Tan d'Aquelarre com de Festa major) i video de la Festa major Petita. Per últim el video del Ball Parlat Infantil realitzat pel mateix Ball de Diables. 


Gener

Espectacles i festa de cap d'any. Tot i no ser videos explicitament d'una manifestació festiva, si que mitjançant l'espectacle de Fadunito i el concert d' Inversen Band, la Paeria va voler fer arribar a les cases de la ciutat la celebració del cap d'any.


Febrer

Festa Major del Santíssim Misteri, Completes. Dos videos un d'ells és una grabació de les completes i l'altre és un document que a partir de breus entrevistes a participants en el cant de les Completes, ens ajuda a fer una idea del que representen per la nostra ciutat.



Març

Carnaval. D'una banda un video produït per la Paeria, realitzat per Alea Teatre, en que Enric Porta d'Artilúdic ens mostra com confeccionar disfresses. De l'altra banda, el Bombollers ens transmeten l'alegria del Carnaval.


Comentaris