Un #Aquelarre de #Cervera amb un benefici de 3.710,20 pts

40 anys després recuperem un article de l'extra de setembre de 1978 de Carreró del Bruixes, on es fa memòria del 1r Aquelarre, que tingué lloc poques setmanes abans de la publicació de la revista:

" En una sabàtica nit de dissabte del propassat 26 d'agost, es celebrà la redescoberta popular del carreró de les Bruixes, que constituí un gran "succés" popular que desbordà totes les previsions establertes. Cal celebrar que la gent de Cervera es volques amb tanta curiositat i ànsia vers l'aconteixement.

La primera intenció de les bruixes i bruixots organitzadors fou la de fer una festa nova que contrastés amb les que s'anaven fent fins ara i que fós un motiu més de disfrut i d'esplai per a tots nosaltres, a la vegada que servís per a recollir "peles", de cara a les activitats de l'Assemblea de Joves, entre les que destaca la seva continuitat l'edició d'aquesta publicació. El resultat "econòmic" final (com podeu veure en el quadre adjunt) ha estat més aviat minso, però ha valgut ben bé la pena, renoi!


Els afanys de que la cosa sortís bé i la voluntat que ens caracteritza de fer les activitats en la mesura del que és possible gratuites, ens porta sempre a buscar la financiació per altres vies indirectes, per tal de que aquells que no poden (o no volen, que d'aquests també n'hi ha) col·laborar econòmicament, tinguin les portes obertes a totes les activitats. Així començant per la "revolada" de les bruixes pels carrers cerverins, continuant amb les actuacions al "PUB", el "TAROT", la "QUIROMÀNCIA", la "METOPOSCOPIA", el "CINEMA COMIC", el teatre de "TITELLES" i la nostra frustrada "BOITE", activitats centrals de la festa, eren a l'abast de tots, sense més impediments que el de l'espai físic dels locals en els que es realitzaven; impediment aquest que els més pacients pogueren vèncer a altes hores de la matinada.

La festa no hagués estat possible sense la col·laboració dels propietaris dels locals senyors Trilla i Puig i les facilitats donades per l'Ajuntament (s'inaugurava la il·luminació!). La "leotarda" de la nit, fou una imprevista tromba d'aigua a l'entrada del carreró per la "costa de la companyia", fet meteorològic que encara no acabem de compendre; de les altres gamberrades (&) val més no parlar-ne.


Tot acabà a les 5 de la matinada, però les escombres no deixaren de funcionar fins a 2/4 de 7. 
L'any que ve, esprem més col·laboracions de locals del carreró, per tal de montar moltes activitats i donar-hi al "SEGON AQUELARRE" més animació si cap."

ASS. JJ. (Assemblea de Joves)

La mateixa memòria incloula relació d' entrades i sortides:

"Peles" recollides en concepte de:
- pegatines, rifa, begudes i menjar .... 55.762,20 pts

Gastos de:

- lloguer d'equips de so i materials diversos .... 6.250 pts
- menjar i beure .... 28.889 pts
- teatre titelles .... 3.756 pts
- bruixes .... 4.426 pts
- propaganda .... 1.849 pts
- gamberrades:
· 2 altaveus "petats" .... 6.000 pts
· 147 botelles trencades .... 882 pts

TOTAL GASTOS .... 52.052 pts

BENEFICIS NETS .... 3.710,20 pts

Qui sap, potser si el primer Aquelarre hagués estat un desastre econòmic l'Assemblea de Joves hagués desistit de fer-ne una segona edició. Però el fet és que 40 anys després la festa continua ben viva, tot i que algú podria dir que poques coses li queden d'aquella primera "nít sabática". Per cert, en el mateix número s'incloia una crida per a formar un grup de Grallers i un grup de Teatre experimental...


Extret de Xac Premsa (Enllaç a descàrrega de la revista) 

Comentaris