La Miliciana. Una víbria per #Cervera

"Volem una víbria a Cervera i que no pari de ballar la nit de Dijous Gras!"Amb aquest lema, la comissió de Dijous Gras, va engegar fa aproximadament dues setmanes una campanya de micromecenatge per fer la realitat la Miliciana, la víbria de Dijous Gras.



" La víbria o vibra és un animal de la mitologia fantàstica medieval i popular, una femella Drac. Pren diferents formes i referències del món animal, normalment de rèptils i assimilacions als dracs.

La Miliciana és el nom que prendrà la víbria de Cervera. Ballarà principalment durant el Dijous Gras, una festa, que protagonitzada principalment per dones, sumarà a partir d'enguany aquest element festiu, que amb el seu nom vol fer memòria de totes les lluitadores antifeixistes i feministes de la Guerra Civil.

Les bastaixes que acompanyaran la víbria s'anomeran milicianes: vetllaran per la figura i la portadora, però  també ballaran i faran partícep al públic del ball de la víbria. La Miliciana tindrà música i ball propis.

La construcció de La Miliciana anirà a càrrec de l'artista local, Xavi Badia. I el vestuari a càrrec de la dissenyadora local, Gemma Oriol."


Actualment la campanya de micromecenatge ja assolit el 70% de l'import necessari amb la meitat de temps disponible. A falta de dues setmanes, doncs, ja estem més a prop de fer realitat aquesta nova figura de bestiari que lluirà el Dijous Gras.

Podeu fer les vostres aportacions en aquest enllaç:
https://www.verkami.com/projects/21190-la-miliciana


Informació extreta de:
https://www.verkami.com/projects/21190-la-miliciana

Comentaris