dilluns, 23 d’abril de 2018

Sant Jordi 2018 #CerveraProp de Civit trobem l'Hostal del Guix, i en ell cerquem sopluig tots contents. A la cuina crepiten els tions, les ascles i les converses. Quina barreja! Allí hi ha una faraó de tot: pagesos, firatans, nòmades del pa i de la mandra, traginers, marxants, peons de la carretera, mosses, canalles i gossos al volt del caliu de la llar i d'un porró de vidre verd sempre en doina. pareu compte amb aquesta gent ui amb la parla que els floreix al llavi.
(...)
I hem arribat a Cervera, i hem visitat Sant Pere el Gros, Santa Magdalena, la Parroquial i els seus magnífics sepulcres, Casa la Vila, l'arxiu... Hem anat amunt i avall del carrer Major, empallegat d'un silenci i d'una senyoria de bon to; ens hem aturat una estona ben llarga a la plaça de Madoz per tal de contemplar a tot lleure el magne edifici de la famosa Universitat cerverina, sumptuosa, deixalla d'una època...

Fragments del llibre Visions de Catalunya I (1927) de Joan SantamariaEd. Pòrtic


Avui, durant tot el dia
Llibres i Roses per Sant Jordi.
Parades de llibres i flors. C.General Güell

A partir de les 11h
Exposició del 1r concurs de microcontes.
C. General Güell

12.30h
Descoberta de la placa del carrer 1 d'octubre.
Davant de l'antiga caserna

17.45h
Audicions d'alumnes del Conservatori de Cervera.
Aula Bach del Conservatori de Cervera

18.30h
Cercavila teatralitzada. "La llegenda de Sant Jordi".
C. General Güell A càrrec dels alumnes de l'escola de teatre municipal la Caserna amb la col·laboració dels Bombollers de Cervera.


Font: Paeria de Cervera
Il·lustració extreta del llibre Visions de Catalunya (I). Pàgina 145.