Gandia acull aquest cap de setmana el III Simposi Internacional Focs festius a la Mediterrània, dedicat a la pirotècnia a les festes

La ciutat valenciana de Gandia acollirà, entre els dies 13 al 15 d’abril, el tercer Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània, organitzat per l’Ajuntament de Gandia, la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana i l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner, entre d’altres.




Amb el subtítol d'“Els sons del foc: la pirotècnia a les festes”, el simposi pretén considerar la importància que han jugat els focs pirotècnics en el desenvolupament de les manifestacions festives, tant des del punt de vista etnològic, com artístic i, més recentment, normatiu.

Durant els tres dies de congrés, hi haurà ponències, taules redones i comunicacions, així com activitats complementàries com exposicions, demostracions de pirotècnia i concerts, tots ells relacionats amb la temàtica central de la pirotècnia festiva. Hi participaran estudiosos com Josep Vicent Frechina, coordinador de la revista Caramella i investigador en cultura popular; Jesús Peris, de la Universitat de València i l’Associació d’Estudis Fallers, Inmaculada Cerdà, de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València, i Salvador Palomar, de Carrutxa, entre d’altres.

La inscripció i l’assitència al simposi són gratuïtes i lliure, però la inscripció prèvia a les jornades dona dret a rebre’n el dossier. Cal formalitzar la inscripció enviant un correu electrònic a simposium.foc@gandia.org amb les vostres dades.


Font: Institut Ramon Muntaner

Comentaris