Ni víctimes ni passives, DONES COMBATIVES!




"Sobretot, sigues l'heroïna de la teva vida, no la víctima" 
Nora Ephron 


Un nou novembre i 32 dones assassinades als Països Catalans. I això només és la punta de l’iceberg d’un violent sistema ideològic i d’organització social que menysprea i sotmet a les dones: el patriarcat. I com a conseqüència, una societat que conviu amb el masclisme d’una forma natural i malgrat les xifres siguin esfereïdores, combatre la violència contra les dones i les nenes no acostuma a ser prioritari. 

Els feminicidis són la part visible, la que es deixa veure en algun que altre titular i que a final d’any es recullen en estadístiques. Però hi ha un entramat d’agressions quotidianes que són la base de la normalització de la violència masclista. Publicitat, pressió estètica, cànons de bellesa, llenguatge sexista i un llarg etcètera, també és violència masclista. 

N’estem fartes de patir agressions quan no complim amb el que el patriarcat espera de nosaltres. Tenim dret a viure amb dignitat i llibertat. Volem decidir sobre el nostre cos; volem desenvolupar-nos professionalment; volem relacions afectives lliures de violència; volem reconeixement dels nostres èxits passats, presents i futurs; volem ocupar l’espai públic sense por, etc. 

Aprofitem aquest 25N per cridar ben fort que no volem ser víctimes, que no ens quedarem de braços creuats i que la lluita continua perquè totes i tots puguem conviure en igualtat i en llibertat. Per això, aquest 25N donem el tret de sortida al procés per elaborar un protocol de prevenció de violència masclista en espai d’oci. Perquè la realitat és que les agressions són múltiples i constants i per tant, cal que construïm una resposta conjunta, coordinada i compartida entre totes i tots. El silenci ens fa còmplices i invisibilitza les agressions, és hora d’actuar! 

La Segarrenca, associació per a la igualtat

Comentaris