Crònica @Margeners de la Diada castellera #10setembre #FestaMajorGuissona





 
10 de setembre. És la Festa Major de Guissona! Una de les actuacions més importants de la temporada i on sempre intenten dur a terme una bona actuació. En aquesta ocasió els acompanyaven dues colles: els castellers d’Esparraguera i els Xiquets de Reus.

Després de començar simultàniament amb dos pilars de quatre cadascuna, els Margeners de Guissona van ser els encarregats d’obrir plaça. En primera ronda un tres de set, molt tranquil i sense perdre en cap moment les mides. Després del primer castell i d’haver superat els nervis inicials lògics d’una diada a casa , encaraven la segona ronda amb un quatre de set molt sòlid però un pèl llarg, semblava de postal. El tercer castell marró de la jornada va ser el cinc de sis, una estructura molt més complexa però que es va poder descarregar sense cap problema.

Els Castellers d’Esparraguera , amb camisa color bordeus, van obrir la seva ronda amb un tres de set que va quedar en intent desmuntat, però que després d’algun canvi el van tornar a executar i el van descarregar sense problemes. En segona ronda van voler realitzar un quatre de set amb l’agulla però l’estructura es va anar deformant perdent les mides , el pilar va mostrar alguns problemes en la seva descarregada, quedant en un intent desmuntat, després però rebaixant un pis, el van assolir . En la tercera ronda, van portar un quatre de set.

La colla amb la camisa de color avellana, els Xiquets de Reus, van completar dos castells com el quatre de vuit i el tres de vuit que van executar sense problemes, ràpids i molt sòlids, estructures que tenen més que consolidades. En tercera i última ronda per tancar l’actuació van decidir portar a plaça un cinc de set.

L’actuació es va donar per finalitzada amb la ronda de pilars: pilar de cinc dels Margeners, dos pilars de quatre dels de la camisa bordeus i vano de cinc dels de Reus. Per acabar, i per que participes tota la canalla, els de la Segarra van fer nou pilars de tres.

Tot seguit va arribar el moment de celebrar la gran diada que havien fet i la millor manera de fer-ho era cantant tot junts la seva cançó i acompanyats de l’estimada farola. En acabar el toc de vermut que els van oferir les gralles i tabals de les tres colles, es va fer l’entrega d’obsequis a les colles participants. La celebració seguia amb el sopar i la festa posterior a "la fàbrica dels somnis", com anomenen els Margeners al seu local d’assaig.

La propera cita es a la Festa Major de Cervera, el diumenge 25, amb els castellers d’Esplugues i els Picapolls de la Gavarresa. Com a prèvia a aquesta actuació, els de Guissona realitzaran un assaig a la fresca a la plaça Universitat de Cervera el divendres 16 a partir de les 20.00 hores. TOTHOM HI ES CONVIDAT!!!!!


Margeners de Guissona: 2p4, 3/7 ,4/7, 5/6 ,p5, 9p3
Castellers d’Esparraguera: 2p4, id3/7, 3/7, id4/7a, 4/6a, 4/7, pd5
Xiquets de Reus: 2p4, 4/8, 3/8, 5/7, v5


Informació facilitada per premsa@margeners.cat  

Comentaris