Cervera presenta els actes de la 40a #ISAGOGE i de la Festa Major #FMCervera2016




Dimarts 6 de setembre s’ha presentat, en un acte públic a l’Auditori, la programació de la 40a setmana cultural Isagoge i de la Festa Major del Sant Crist, que ompliran la ciutat d’activitats culturals i festives del 16 al 26 de setembre. 

La presentació ha anat a càrrec de Marc Llorens, regidor de Festes; Jaume Rossich, regidor de Cultura; Xavi Miret, president de l’Agrupació Seny Major de Cultura Popular; i Lluís Bellas, president de l’Associació Ball d’Espases de Cervera. 

L’Associació Ball d’Espases de Cervera hi ha participat per presentar la reintroducció d’aquest ball als actes festius de la ciutat. El Ball d’Espases de Cervera (1411-1724) és el més antic documentat a Catalunya i fou el darrer a desaparèixer després de la Guerra de Successió. Gairebé 300 anys després es tornarà a dansar a Cervera. Serà el diumenge 18 de setembre, quan està previst un acte institucional de presentació, a les 11 hores a la Paeria, i la realització del ball, a les 11.45 hores a la plaça Major. 

La setmana cultural Isagoge es dedica enguany a la commemoració de l’Any Llull, declarat per la Generalitat de Catalunya en motiu que el 2016 és el 700 aniversari de la mort de l’escriptor i pensador Ramon Llull (1232-1316). Cervera se suma a aquesta iniciativa, i per aquest motiu la Paeria organitza diverses activitats: l’exposició “Llull en essència”, l’espectacle de titelles “Què bèstia!”, la visita guiada “Cervera al so de Ramon Llull”, l’activitat infantil “Llull dibuixat”, la conferència “Entre viatges i llibres?”, i l’espectacle musical de cloenda “Ramon Llull, d’amor foll”. Aquests actes es complementen amb les activitats habituals de cada any a la Isagoge: Nit del Teatre Viu, concert d’orgues de Ponent, assaig dels Margeners de Guissona, trobada de puntaires, trobada de colles de diables infantils, concert de jazz... Uns 30 actes en diferents espais de la ciutat del 16 al 23 de setembre. 

La festa major del Sant Crist és la festa gran de la ciutat. Se celebra del 23 al 26 de setembre, amb un programa que combina les tradicions amb els actes més lúdics per a tots els públics. Comença amb el pregó, enguany a càrrec de Rosaura Esteve i Puig, destacada investigadora en biologia molecular del càncer a la Universitat de San Francisco (EUA), i el reconeixement a una entitat local, el Club de Futbol Sala Femení Cervera-Segarra, per la seva destacada trajectòria esportiva representant la ciutat a tot Catalunya. 

Entre la Isagoge i la Festa Major, Cervera organitza 70 activitats culturals i festives, amb una oferta variada per a tots els públics.



Text extret de www.cerverapaeria.cat

Comentaris