Estrena del drac ATZERIES del barri de #Gràcia de Barcelona, dissenyat i construït per #DolorsSans








El dia 15 d'agost es va presentar el drac Atzeries de la Colla Vella de Diables de Gràcia (Barcelona) dissenyat i construït per l’artista vilafranquina Dolors Sans. El drac es basa en la història d'Agustí Atzeries que va vendre la seva ànima al diable per ser ric. Li va tocar la loteria, es va enriquir i a la façana de casa seva del barri de Gràcia ( que encara existeix) hi ha uns relleus amb una cara de drac que ha servit de model pel cap del drac Atzeries. Per això el drac és basa en el model de diable i té una estructura mig humana i mig animal, amb ales d’àngel caigut ja que el diable havia estat un àngel. Una part de els ales són pròpiament d’àngel i una altra part ja són esqueixades, de dimoni. La posició dels dos braços i mans és desafiant i agressiva amb un cos musculat i amenaçador. Al pit porta tatuatges que són signes satànics.

El drac és per un sol portador amb un pes 48 kg, una alçada de 285 cm, una llargada de 310 cm. Disposa de 12 punts de foc. El nou drac ha estat un projecte de la colla de diables veterana de Gràcia, que ha dedicat dos anys a tirar endavant el nou element de bestiari.

L’acte de a presentació va tenir lloc dins dels actes de la Festa Major de Gràcia. Va estar acompanyat de 3 padrins de luxe: el drac vell de Gràcia ( que només surt el dia 15 d'agost pel matí), el drac nou de Gràcia que és una rèplica del vell i que va construir Dolors Sans i del drac Gaudeamus, del barri del Clot, i que també va dissenyar i construir l’artista vilafranquina a partir del drac del Parc Güell de Gaudí. O sigui que hi havia tres dracs de la mateixa artista.

Més informació i vídeos del drac al facebook de l'Atzeries. https://www.facebook.com/AtzeriesVella/


Informació facilitada per la Dolors Sans, dolors@dolorssans.com

Comentaris