El Ball @EspasesCervera ja ha tret el @Verkami !!! @SomSegarra


 




S’inicia una campanya de micromecenatge per recuperar el primer Ball d’Espases de Catalunya.

Des del Ball d'Espases de Cervera ens plau anunciar l'inici del nostre Verkami per a recaptar diners per a fer possible la nostra iniciativa que s'estrenarà el dia 18 de setembre a Cervera. Durant 40 dies obrim al públic la possibilitat de formar part de la realització d'aquest projecte a tothom que ho vulgui a canvi d'unes recompenses majors o menors segons la quantitat aportada.

El ball d'espases formava part del seguici festiu de Cervera entre el 1411 i el 1724, dues dates que curiosament corresponen a la referència més antiga del ball d'espases a Catalunya i l'última que ens consta. És per això que des de fa 2 anys, amb l'ajut de l'Àngel Vallverdú, mestre flabioler i expert en danses festives, estem intentant reintroduir aquest ball i, amb ell, recuperar una part de la història cultural de la nostra ciutat.

Des del nostre començament a les xarxes socials hem intentat explicar com és aquest ball. En diverses publicacions hem intentat expressar les seves divergències amb els balls de bastons i la seva certa relació amb els balls de pastorets i de cercolets, en el sentit que les espases juguen el paper de cordó umbilical entre balladors, i amb elles es fan figures com passadissos, degollades, estels i roses.

Tenim la intenció de recaptar un total de 2.000 € que destinarem al cost de les espases i dels vestits. En el meravellós cas que la xifra aconseguida fos superior, els destinaríem en millores i alguna novetat.

Qualsevol altra informació que necessiteu la podeu trobar a la nostra pàgina de Verkami, http://www.verkami.com/projects/15283-ball-despases-de-cervera, o contactant amb nosaltres personalment per xarxes socials. Estem molt emocionats amb aquesta iniciativa i és la nostra intenció contagiar la nostra emoció a tota la població de Cervera i del Principat. Fem-ho possible!


Informació facilitada pel Ball d'Espases de Cervera, ballespasescervera@gmail.com 

Comentaris