La #CoralGinesta de #Cervera omple de música i públic el túnel de l’Autovia per 8è any consecutiu




El dissabte 25 de juny va tenir lloc la ja tradicional vetllada del Concert sota el túnel de l'A-2, a Vergós, que després de vuit edicions s'ha convertit en una cita destacada del calendari cerverí en l'arribada de l'estiu. 

Cal recordar que la Coral Ginesta de Cervera, organitzadora i descobridora d'aquest indret -que popularment s’anomena “Temple de la modernitat”- i amb Xavier Puig al capdavant, enguany va estar acompanyada del Cor de la Diputació de Girona, dirigit per Pablo Larraz.

En aquesta edició el concert s'anomenava Projecsons, ja que l'objectiu passava per crear un magnífic escenari per a la projecció visual i la videocreació a càrrec del cerverí Miquel Camacho, que poguessin acompanyar la música coral dels segles XIX i XX. El repertori musical era molt exigent i absolutament tot a capella, ja que la nit va iniciar-se amb el "Jubilate Deo" de L. Halmos a càrrec de la Coral Ginesta, tot recordant el projecte del concert sota el túnel de l'Autovia en els seus inicis, així com l'emocionant "Eli Eli" de L. Bárdos i altres obres actuals del reconegut M. Blancafort.

Pel que fa al Cor de Cambra de la Diputació de Girona, tot seguint la mateixa línia, van iniciar la seva part del concert amb el "Beati quorum via" d’Standfort, passant per obres de Poulenc i finalitzant amb repertori català com la "Cançó a cau d'orella" de J. Vila Casañas o la "Vetlla revetlla", tant adient en aquestes dates, i el "Poema sense acabar" de X. Sans.

El moment culminant de la nit va arribar amb les peces cantades a doble cor, i per a les quals els membres d'ambdues formacions van col·locar-se als laterals del públic, oferint així una proximitat absoluta i una sonoritat molt especial amb el "Kyrie Eleison" i el "Heilig" de F. Mendelssohn, que van fer vibrar aquest magnífic auditori ubicat en aquell indret tan singular del municipi de Cervera.

Evidentment, en aquesta edició també es va poder comptar amb la col·laboració del Centre Excursionista de la Segarra i l'empresa Cots Alsina, que van acompanyar els assistents que ho van desitjar a través d'una ruta a peu o bé en autobús gratuït, així com també de la Pastisseria Colom en l'aspecte de la restauració i la Paeria de Cervera. Per a l'èxit del concert cal destacar la implicació absolutament imprescindible del Josep Pulido, així com també de la junta i els cantaires de la Coral Ginesta de Cervera, i els seus familiars i amics.


Informació aportada per la Coral Ginesta de Cervera.

Fotografia: Joan Porredon

Comentaris