dimecres, 18 de maig de 2016

Plafó informatiu de la Universitat de #Cervera a la nova estructura que tapa la caixa de cables del carrer Manel Ibarra




La Regidoria de Territori de la Paeria de Cervera ha realitzat la primera proposta premiada del projecte de participació ciutadana “Millora un racó de Cervera”: tapar la caixa de cables situada al carrer Manel Ibarra perquè no s'integrava a l'entorn del nucli antic.

La proposta, presentada per Joan Gené, va ser la primera guanyadora del mes de març.

La solució adoptada per la Regidoria de Territori ha estat la col·locació d’una nova estructura d’acer corten que, seguint els colors i textures d’altres elements de la zona, integren la caixa en aquest entorn urbà. A l’estructura s’han afegit dos plafons d’informació de la Universitat de Cervera i la Ruta 1714, de la qual forma part l’edifici.

La Universitat de Cervera, un dels edificis més importants del barroc català, forma part de la Ruta 1714, els escenaris protagonistes de la Guerra de Successió. La Ruta pretén posar en valor el patrimoni monumental de Catalunya i recuperar la memòria històrica.

Els plafons de la Ruta 1714, que estaven col·locats al passeig Universitat abans de les obres de remodelació de la plaça, s’aprofiten per a la seva funció informativa, ara situats al carrer Manel Ibarra, a l’ala nord de l’edifici universitari.

Segons el regidor de Territori, Marc Llorens, “a través d’un procés de participació ciutadana s’ha aconseguit camuflar una caixa de cables i, a més, s’ha creat una estructura informativa per a tots aquells visitants de la nostra ciutat”.


Informació extreta de www.cerverapaeria.cat