Xavier Puig i @OSValles porten diumenge a #Cervera 'La Passió segons Sant Mateu' de J.S. Bach




Aquest diumenge arriba a Cervera La Passió segons Sant Mateu de Johann Sebastian Bach, en el marc  de la Gira de Setmana Santa 2016 de l'Orquestra Simfònica del Vallès, un projecte que va adreçat a la participació de diferents cors de tota Catalunya que, des de l'entusiasme i el desig de participar en un esdeveniment cultural i artístic enriquidor, hi participen tan a nivell musical com organitzatiu. El projecte té alhora un valor musical i social, cultural i territorial. Després de passar per Mataró, Olot, Manresa, Tarragona, Tortosa, Terrassa, Solsona i Barcelona (amb un concert al Palau de la Música el dissabte 2 d'abril), el projecte arriba a Cervera. Serà el diumenge 3 d'abril, a les 6 de la tarda a l'església de Santa Maria.

Pel gran Bach, posar música a La Passió segons Sant Mateu no va ser una composició més. En la maduresa creativa, i després de l’experiència de la Passió segons Sant Joan, va dedicar-hi tots els efectius i energies per a l’estrena del Divendres Sant de 1729. Doble cor mixt a més de cor de nens, doble orquestra, solistes...constitueixen l’obra de més gran envergadura i més llarga durada del Kantor de Leipzig. Un gran repte per tal d’escenificar musicalment el relat de l’Evangeli (amb el recitatiu dels diferents personatges i el cor de la capella), les reflexions individuals amb els solistes en les àries més inspirades, i les reafirmacions col·lectives dels corals luterans ben coneguts per la congregació. Una combinació efectiva i sobretot plena de gran música que va esdevenir una de les primeres obres del redescobriment del compositor, i ha constituït un dels pilars fonamentals de la música occidental.

En el concert de Cervera (com en tots els de la Gira) les parts de l'Evangelista són traduïdes al català, i explicades per dos narradors. Els corals també els sentirem en català. Tot això facilita el seguiment i la comprensió de l'argument.

Podeu adquirir les entrades anticipades per internet (www.osvalles.com), i també a Sol Major (Plaça Major, 12).

Us animem a  gaudir d'aquest esdeveniment ....!


Informació facilitada per la Coral Ginesta

Comentaris