LA #PASSIÓ MEDIEVAL reedita el text original de 'La Passió de #Cervera' de 1534 @SomSegarra




El Museu Comarcal de la Segarra i l'Associació de la Passió Medieval de Cervera reediten el text original de La Passió de Cervera, datat el 1534.

Aquest text va ser escrit per dos preveres cerverins, el Pere Ponç i el Baltasar Sança, amb l'objectiu d'acostar la vida i la mort de Jesucrist als creients. La major part de l'escrit es basa en els fets narrats pels evangelistes, però té la peculiaritat que també conté escenes que no estan a les sagrades escriptures, com el Somni de Clàudia, la dona de Pilat, la utilització dels diners retornats per Judes per comprar el terreny que fóra cementiri per a estrangers, el mateix suïcidi de l'apòstol traïdor o la trobada de Joan i Maria al carrer de l'Amargura, abans que ella hagués vist el seu fill. Del text original, només en falta el Convit de Llàtzer, una escena que està perduda, però que no trenca la línia narrativa. 

L'última edició del text que se'n coneix i, que ha servit com a base d'aquesta nova edició, està actualment descatalogada, data del 1984 i va ser editada per Eulàlia Duran, a partir del treball del seu pare el Sr. Agustí Duran i Sanpere.

L’escenificació d'aquest text es podrà veure el dissabte 26 de març a les 17.30 h a la Parròquia de Santa Maria de Cervera. Aquesta representació és una reconstrucció històrica, és a dir, tots els seus aspectes: la posada en escena, l'escenografia, el vestuari, la il·luminació, la música... han estat exhaustivament estudiats per tal que fossin fidels a l'època medieval.

El llibret, a més de contenir el text del Misteri de la Passió de Cervera, també inclou una introducció sobre l'adaptació i la reconstrucció històrica d’aquest text. El llibret es podrà comprar per  7 € el mateix dia de la representació, o bé, més endavant, al Museu Comarcal de la Segarra, a la botiga de La Passió o en alguns establiments de Cervera. 

Les entrades per a la representació es poden adquirir el divendres 25 de 11 a 13h a les taquilles del Gran Teatre de la Passió o es poden reservar per correu electrònic (info@lapassiodecervera.com). 


Informació facilitada per premsa@lapassiodecervera.com 

Comentaris