Joan Margarit @DanielLigorio i @TrioPedrell, protagonistes de LA MARATÓ GRANADOS @Festival_Pasqua #Cervera

 


El proper dijous 24 de març, el mateix dia que va morir Enric Granados ara fa cent anys, tindrà lloc una Marató d’actes i de concerts amb la seva obra i amb estrenes dins de la sisena edició del Festival de Pasqua de Cervera.

El matí del dijous 24 de març, començarà a les 11.30 hores l’Auditori Municipal amb una presentació sobre Granados a càrrec de la periodista Mònica Pagès. A continuació, es projectaran les comunicacions en video dels experts en aquest compositor Walter Clark, John Milton i Mark Larrad. A les 12.00, actuarà a l’Auditori Municipal el pianista Daniel Ligorio, que interpretarà els Valses poéticos i les Escenas románticas amb d’altres obres. Ligorio acaba de presentar nou disc amb obres de Granados pel segell Warner. El matí acabarà amb un Menú Granados ofert pel xef Sergi Ortiz al restaurant Antic Forn de Cervera.

La tarda del dijous començarà amb més comunicacions en video sobre el disc que van fer Conxita Badia i Alicia de Larrocha amb les Canciones amatorias i que s’ha reeditat en CD recentment. A continuació, a les 17.00, actuarà el Trio Pedrell format per Chrisitan Torres al violí, Ferran Bardolet al violoncel i Jordi Humet al piano, que interpretaran el Trio de Granados i també un trio de Gerhard i una obra de Felip Pedrell. A les 18.00, el gerent de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Alberto Sanpablo presentarà el doble CD que ha enregistrat aquesta orquestra amb la integral de les obres simfòniques d’Enric Granados amb la direcció de Pablo González per al segell Naxos i que és novetat. Per acabar la tarda, la Pastisseria Agustí de Cervera oferirà la Mona Granados a les 18.00 a l’Auditori Municipal.

A les 20.00, hi haurà una xerrada a la Universitat amb els cinc compositors que han posat música a cinc poemes de Joan Margarit trets del seu darrer llibre Des d’on tornar a estimar. Josep M. Guix, Albert Guinovart, Albert Carbonell, Xavier Pagès-Corella i Bernat Vivancos estrenaran aquestes cançons que han estat encarregades pel Festival de Pasqua de Cervera al concert que tindrà lloc a les 21.00 hores al Paranimf de la Universitat. Es podran sentir recitades pel mateix Joan Margarit i cantades per primera vegada amb la veu de la reconeguda soprano valenciana Ofèlia Sala amb el pianista Jordi Camell, que també interpretaran les cançons catalanes i les Canciones amatorias de Granados. Amb aquest emotiu concert de música i poesia, que serà retransmès en directe des de Cervera per Catalunya Música, clourà aquesta jornada completa dedicada a Enric Granados en el centenari de la seva mort.

El jazz simfònic de Carles Margarit, quatres concerts de proximitat, un tast a les fosques amb Ignasi Cambra i el cabaret català d’Arnau Tordera i Jordi Domènech

El Festival encara omplirà divendres i dissabte amb propostes musicals molt variades. Tots dos dies començaran amb els habituals concerts de proximitat matinals on podrem gaudir de la veu i la tiorba de Cum Cantico i de la guitarra de Pau Figueres, de la formació Sul Tasto Sextet i del quartet de corda Cosmos en salons nobles del carrer Major de Cervera com el de Cal Raquin, el de Cal Solsona o el de Cal Duran. El vespre de divendres, 25 de març, tindrem dues cites destacades: la primera, a les 19.00 hores al Paranimf de la Universitat de Cervera, amb la versió més jazzística de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell interpretant les obres musicades de Joan Margarit amb el seu fill Carles Margarit a la direcció i composició i en el que acturà la cantant Laura Simó; i la segona, a l’Auditori Municipal a les 22.00 hores, amb un tast a les fosques de la mà del jove pianista Ignasi Cambra, que, amb el títol “Tanca els ulls”, ens convidarà a despertar els sentits amb la degustació de productes fets per a cooperatives de la comarca que treballen amb discapacitats, com L’Olivera Cooperativa de Vallbona de les Monges, la Fundació Casa Dalmases de Cervera i l’Associació Alba-El Gat del Rosar de Tàrrega.

Dissabte 26 de març serà l’últim dia d’aquesta la sisena edició del Festival de Pasqua de Cervera. A les 18.00 hores tindrà lloc a l’Auditori Municipal un contacontes familiar amb l’espectacle “Granados i l’espurna de la felicitat” a càrrec de l’actriu Clara del Ruste i del pianista Emili Brugalla.

El mateix dissabte, a les 21.00 hores al Gran Teatre de la Passió, tindrà lloc amb un final de Festival sorprenent: Arnau Tordera, líder del grup les Obesses, i el contratenor Jordi Domènech protagonitzaran un espectacle que és encàrrec i estrena d’aquest Festival i que han titul·lat “Remena nena!”. Aquests dos cantants i amics recuperaran, amb estil propi i molta comicitat, algunes joies oblidades de les cançons de cuplet que s’interpretaven al Paral·lel de principis del segle XX. Ho faran acompanyats per l’Orquestra Terrassa 48 que lidera Quim Térmens.


Imatge de Joan Margarit extreta de http://verseando.com/blog/joan-margarit-poetica/

Informació facilitada per nllorach@culturae.cat  

Comentaris