7. EL FERRO · 'Els #materials de #construcció a #Cervera al llarg del temps i la seva procedència', per Josep M. Llobet i Portella




Us oferim sota aquestes línies i en diferents capítols l'article 'Els materials de construcció a Cervera al llarg del temps i la seva procedència' de Josep M. Llobet i Portella, inclòs en el llibre 'Els materials de l'arquitectura popular', editat l'any 2012 per l'associació Amics de l'Arquitectura Popular.

7. El ferro.

Sobre les poblacions des de les quals se subministrava ferro als veïns de Cervera, només tenim dues notícies. La primera és de l'any 1555 i fa referència a un pagament de filferro fet venir de Lleida que fou destinat a l'obra de l'església cerverina de Santa Maria. És problable que aquest ferro que es comprava a Lleida procedís de les fargues pirinenques. La segona notícia correspon al 1625 i indica un pagament efectuat aquell any per la compra a Barcelona del filferro necessari per al rellotge instal·lat al campanar de l'esmentada església. Veiem, doncs, que el ferro, segons aquests dos documents, era comprat a Lleida o a Barcelona.


Comentaris