La Paeria de Cervera anuncia la creació d'un reglament per a la Cavalcada de Reis




El dia 5 de gener la ciutadania de Cervera va tornar a sortir massivament al carrer per rebre els Reis d’Orient, que van fer el recorregut habitual, de l’avinguda del Mil·lenari de Catalunya a la plaça Major. A la Paeria els va rebre el paer en cap i els regidors del Consistori, que els van lliurar la clau de la ciutat.

La cavalcada de Reis de Cervera destaca per la participació, ja que a la desfilada hi prenen part 120 persones, que acompanyen les tres carrosses dels Reis Mags i la locomotora carregada de regals. El grup de percussió Bombollers de Cervera anima la desfilada.

Un altre dels aspectes destacats de la festa a Cervera és el lliurament de regals a domicili. En el recorregut de la desfilada els patges s’enfilen als balcons de les cases amb escales i després de la cavalcada els Reis es desplacen als domicilis de la ciutat. Enguany han repartit regals en 63 cases.
 
Per a la propera edició de Reis, la Paeria de Cervera preveu potenciar la festa amb la creació d’un reglament propi. L’objectiu del reglament serà facilitar la participació ciutadana a la cavalcada i a la mateixa Comissió Organitzadora de la festa.

Finament, cal destacar que el dia 6 al matí els Reis van visitar els pobles de Vergós i Castellnou, on els veïns els van rebre al local social i a l'església, respectivament. Aquesta tradició, que fa anys que perdura, és molt esperada pels infants d’aquests pobles del municipi.


Fotografia de Ramon Prats, extreta de http://gegantsdecervera.blogspot.com.es/2015_01_01_archive.html

Informació extreta de www.cerverapaeria.cat

Comentaris