'ELS PASTORETS' de l'Escola Jaume Balmes de #Cervera · #Rosa de Betlem #RamonTurull




Aviat farem cap a Nadal, i ja posant-nos en situació, hem volgut recuperar pel bloc el dossier de la revista 'Segarra' núm. 169 (desembre 2010), dedicat a les tradicionals representacions que es duen a terme a Cervera a l'escola Jaume Balmes des de l'any 1983 dels populars pastorets 'Rosa de Betlem' del cerverí Ramon Turull, document que fou elaborat per la comissió de teatre del mateix centre.

"Rellegint les actes dels claustres de professors, hom s'adona que el gust pel teatre, potser seguint la tradició cerverina, sempre ha estat present a la nostra escola. En les activitats de les diferents festes, sempre s'hi troba una petita escenificació feta per alumnes i dirigida a la resta de l'alumnat. Aquestes representacions es feien al menjador del centre i per dur-les a terme es muntava un escenari amb taules. En algunes actes es reflecteix l'enrenou que suposava aquest moviment de mobles. Així doncs, no és d'estranyar que al juny de 1982 es proposés al claustre la construcció d'un teatre dins del menjador del col·legi. L'AMPA de l'escola es va fer càrrec del pressupost i es va construir un petit teatre, molt digne, amb un teló de vellut verd i un joc de llums que permetien donar diferents il·luminacions a l'escena. Més tard es va instal·lar megafonia.

Una vegada l'escenari fou una realitat, l'escola es va plantejar començar a representar els Pastorets. Així, al desembre de 1983 ja hi va haver dues funcions..."









Comentaris

Anònim ha dit…
Tots els qui hem estat alumnes de l'escola, recordem els pastorets com una MOLT BONA EXPERIÈNCIA I RECORD.

Endavant amb la conservació i difusió de les nostres traidicions, i més tenint en compte que fins i tot l'escriptor de l'obra és cerverí.
Núria ha dit…
Una de les coses que més greu em sap de no haver fet 7è ni 8è, va ser no poder fer els Pastorets!!