Les Borges Blanques acull el #sardanisme lleidatà @SardaLleida a #NitdelaSardana2015




La Nit de la Sardana reunirà colles, agrupacions i personalitats en una jornada lúdica i festiva, on es lliuraran els premis Rotllana i Sardalleida.

Les Borges Blanques seran, per unes hores aquest dissabte al vespre, la capital del sardanisme lleidatà. Colles, agrupacions i personalitats dedicades a la dansa nacional es reuniran al Pavelló de l'Oli per celebrar la Nit de la Sardana. Des de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, que ha treballat al costat de l'Agrupació de les Garrigues, s'ha organitzat un seguit d'activitats que no només pretenen entretenir i fer gaudir els assistents de totes les edats, sinó que també procura fer-los partícips a l'acte perquè el gaudeixin al màxim. Així, la jornada començarà a partir de les cinc de la tarda, on els interessats podran fer la visita guiada a 'El Mirador', el centre de descoberta de les Garrigues. A partir de les 7, l'activitat es traslladarà al Pavelló de l'Oli on es clourà el 41è Campionat de Colles Sardanistes. Per lliurar els guardons a totes les colles participants, s'ha preparat l'espectacle 'Gira i Gira', del grup Polcasol3, el Grup Sardanista Montserrat i la Bellpuig Cobla.

Premis Sardalleida i Rotllana

A partir de les 9, se servirà un còctel que precedirà el lliurament dels Premis Sardalleida i Rotllana, els guardons que distingeixen, d'una banda les persones o entitats de les comarques de Lleida que destaquen per la seva tasca en difusió i promoció de la sardana i de l'altra, les personalitats o entitats que sense estar vinculades amb la sardana directament, ajuden a normalitzar el màxim la seva projecció. 

Activitats per a tots els gustos

Un dels objectius de les darreres Nits de la Sardana ha estat implicar sobretot els sardanistes més joves per poder dinamitzar la sardana i per aquest motiu, la darrera part del vespre, amb el sopar com a plat fort, es dedica en part, a aquest col·lectiu. Per això, s'ha organitzat, enguany, la primera cursa NS15. Els equips participants hauran de superar diverses proves, a l'estil gimcana, que posaran a prova les seves habilitats. La ballada sardanista, amb la Bellpuig Cobla, tampoc no faltaran, així com discomòbil i altres sorpreses que amenitzaran les darreres hores del dia. 


Informació facilitada per comunicacio@sardalleida.org

Comentaris