La 9a Diada dels @Margeners de #Guissona clou la temporada castellera a #laSegarra






Guissona (La Segarra).- Ja hem celebrat la 9a Diada dels Margeners de Guissona. Hem fet una temporada que va començar amb molta potència i molta força i ha anat decaient, tal i com han anat baixant de nivell els castells que hem fet fins arribar a castells de 6. Tanmateix vam poder recuperar castells en diades com la de Festa Major i també de la que anem a parlar, la nostra Diada.

L’actuació comença a les 6 de la tarda, quan ara comença a baixar el sol. Ens desplacem des del local fins a la plaça de missa amb les colles convidades, els Vailets de l’Empordà i els Castellers de Cerdanyola, en cercavila. Anant per feina, plantem un 4 de 7 amb agulla, estructura que ja hem portat aquest any 5 vegades a plaça, que vam descarregar sense problemes. En segona ronda, encarem el castell que ens fa especial il•lusió, perquè ens agrada, perquè es diferent, un 3 de 7 per sota, el 8è de la temporada. Sempre en tensió fins l’últim moment, però li tenim confiança i es nota en el resultat. Descarregat i amb il•lusió! Seguim la diada amb un 4 de 7 amb estrenes, també descarregat. El futur de la colla està assegurat i amb renovació! Per acabar, un vano de 5 i 4 pilars de 4, per acomiadar la temporada i saludar els que han arribat i han d’arribar i també per dir adéu als que se’n van. Tots formem la colla, tots som importants.

Pel que fa als nostres convidats, els Vailets de l’Empordà, vinguts d’un dels extrems del país ens porten castells de la gamma de 6, entre ells la torre de 6. Una colla amb un bon potencial, que ja ens havien acompanyat anteriorment fent castells de 7. Sempre es un plaer que ens visitin!

L’altra colla convidada arriba de la zona de Barcelona, concretament de Cerdanyola, vestits de verd. Descarreguen sense problemes castells bàsics de la gamma de 7, el 3 i el 4 i un 3 de 6 amb agulla.

Acabada l’actuació. Surt la farola per ser present mentre els grallers toquen la nostra cançó i tots la cantem. Ara toca celebrar l’actuació i la temporada. Toca relaxar-nos una bona estona al local, fent concursos i ballant una estona. Sí! Ja es la 9a diada. A tocar de la 10, qui ho havia de dir?

Vailets de l’Empordà: 3d6a, 2d6, 3d6, 2 pd4
Castellers de Cerdanyola: 3d7, 4d7, 3d6a, pd5
Margeners de Guissona: 4d7a, 3d7ps, 4d7, vano de 5 i 4 pd4


Informació i imatges facilitades pels Margeners de Guissona

Comentaris