EL #CALENDARI DE #TRADICIONS I #COSTUMS d'@Òmnium Cultural, el calendari festiu català a l'abast de tothom




El Calendari de tradicions i costums d'Òmnium Cultural recull les festes tradicionals i populars més significatives dels Països Catalans, així com els costums i elements gastronòmics que els acompanyen. L'objectiu del calendari és donar a conèixer aquest imaginari col·lectiu i assenyalar les dates que tenen incidència en la quotidianitat de les persones que viuen al nostre país.

El calendari 2016, dedicat a les llegendes populars i tradicionals dels Països Catalans 

L'edició d'enguany se centra en les llegendes populars. Al llarg de la història l'ésser humà ha intentat donar resposta i comprendre la realitat insòlita o misteriosa que l'envoltava, o bé d'explicar un esdeveniment colpidor a través de les llegendes populars. Aquestes narracions, orals o escrites, ens permeten conèixer personatges, gestes o esdeveniments de l'imaginari popular dels Països Catalans. 

El calendari és una bona excusa per descobrir les llegendes com la del monstre que viu al fons de l'estany de Banyoles, la del timbaler del Bruc que va espantar tot un exèrcit a les muntanyes de Montserrat armat només amb un timbal, la del ratpenat que va salvar Jaume I amb el batec de les seves ales, la dels barons de la fama, la de la bruixa que es va convertir en gat negre, la del gegant del pi que va alliberar Barcelona... i moltes més! Imagina una ciutat de cristall al fons d'un llac on hi viuen les fades més meravelloses, gegants, bruixes, minairons i tresors amagats... perquè a Catalunya som capaços de fer les coses més increïbles!


Informació extreta de https://www.omnium.cat/calendari2016

Comentaris