Catalunya, país convidat al 58è Saló Internacional de Figuraires d'Arle, a la Provença




Catalunya, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, participarà com a país convidat al 58è Salon International des Santonniers d’Arles, un espai d’exposició i mostra del treball i l’art dels santons provençals. El proppassat 13 de novembre es va inaugurar l’espai de Catalunya al Claustre de Saint Trophime d’Arle (La Provença).

L’exposició del Saló inclou tres àmbits: el professional, l’amateur i el país convidat. Els dos primers àmbits es centren en la figura dels santonniers professionals i amateurs que desenvolupen la seva tasca a la zona de la Provença.

Al tercer àmbit, dedicat aCatalunya coma país convidat, els visitants podran veure-hi una mostra representativa de la situació actual de l’ofici de figuraire a Catalunya, amb una selecció dels millors artistes i artesans vius. Una part important són firaires que podem trobar cada any a la Fira de Santa Llúcia de Barcelona, però també hi tindran cabuda altres figuraires catalans que hi exposaran la seva obra.

La mostra també ha dedicat un espai a mostrar imatges històriques, on s’explica què representa la Fira de Santa Llúcia. A més, hi haurà una mostra d’altres artesans i artistes, així com un àmbit dedicat a les plantades de pessebre a la muntanya.

Més informació: http://salondessantonniers.over-blog.fr/

Comentaris