Una #Carbassa Gegant d'#Osca guanya el #Concurs de @CarbassesSedo · @AJTorrefeta






El 8è Concurs de Carbasses Gegants i Mostra de la Terra celebrat aquest diumenge 4 d’octubre a Sedó ha presentat com a novetat una cursa puntuable a la lliga de ponent, la 1a Cursa de les Carabasses, que va tancar la inscripció en cent corredors, tot i que va rebre moltes més sol·licituds. Francisco Javier Cebrián (CA Fraga-Bajo Cinca) i la independent Xènia Oller han estat els primers guanyadors en la prova de 10 km, mentre que en la de 5km, el primer lloc ha estat per Ahmed Hfairi i Isabel Pascual, ambdós del Lleida Unió Atlètica. A l’entrega de premis hi han assistit la regidora d’esports del municipi, Laia Argelich; el representat d’alcaldia a Sedó, Jaume Cuñat, l’alcaldessa de Torrefeta i Florejacs, Núria Magrans, i el president del Consell Comarcal, Xavier Casoliva. 

Malgrat que aquesta festa proposa moltes altres activitats, com visites al nucli, tastets de productes fets amb carabassa, mostra de productes artesanals i de proximitat, un espai amb animals de granja pels més petits, inflables, ball de bastons, tirada de bitlles, etc., l’activitat estrella és la presentació i pesada de carabasses gegants. 

Enguany, els guanyadors han estat: Raúl Gascon, de La Lueza (Osca), amb un exemplar de 335 kg; Josep González, de Corbera d’Ebre, amb un de 269 Kg; i en tercer lloc, la veïna Gemma Andrés, de Montroig, amb una peça de 200 Kg. En quant a la de més pes de Sedó, el premi se l’ha endut per segon any consecutiu Manoli Cabeza, i la més gran de Torrefeta i Florejacs, Maria Lourme, amb unes carbasses de 90 i 71 kg respectivament. Finalment, el jurat ha considerat que la més original ha estat la composició presentada per Jose Bentoldrà, de Sedó. 


Informació facilitada per l'Ajuntament de Torrefeta i Florejacs, nmagrans@torrefeta.ddl.net

Comentaris