'MÚSICA DE #GRALLES AL #VENDRELL' fa 10 anys amb @ElsVinardells




Deu anys de música de gralles, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell, on cinc grups es trobaran el divendres 9 d’octubre a les deu del vespre (22 h.).

Aquest any els grallers del Vendrell han decidit celebrar-ho sent els protagonistes del concert, amb els quatre grups de gralles del Vendrell:  
  • Les Gralles del Baix Penedès, 
  • Tocats de Canya, 
  • Els Mosquits,
  • i Els Aixats,
i convidant al grup Els Vinardells

Grups que també han tingut molta cura en l’elecció de les obres a interpretar, com a mostra en destaquen: El vestit d’en Pasqual (Joan Viladomat), per Les Gralles del Baix Penedès; Good Night (John Lennon), pels Tocats de Canya; Toc de processó (tradicional) pels Mosquits; Oye como va (Tito Puente) pels Aixarts. 

Els Vinardells, que faran tota la segona part del concert, està format per Jordi Mestres, Maria Mestre i Jordi Catasús, gralles; i Xavier Vila, percussions. És un grup que va crear-se l’any 2004 amb l’objectiu de fer un grup estable de tres gralles i timbal, i interpretar tant el repertori més tradicional per aquesta formació com el més contemporani i de nova creació. Reflex d’aquesta voluntat és el repertori de les obres que han escollit pel concert, on hi ha el Ball solemne de l’Àliga de Vilafranca de Miquel Benito; Monzuno e dintorni, de Ricardo Tesi, i La muixeranga d’Algemesí, entre altres obres.

En aquests deu anys de música de gralles al Vendrell s’han estrenat onze peces per a gralla, i signades per compositors com Jordi Fabregas, Joan Cuscó, David Puertas o Salvador Brotons, entre altres. S’han publicat quatre llibres de partitures per a gralles, i cada any s’ha convidat a un grup diferent, procurant recòrrer la geografia sonora del país. Música de gralles al Vendrell té el seu espai consolidat a la programació de l’Auditori Pau Casals i als actes de la Fira de Santa Teresa del Vendrell.

Programa de mà del concert

Per a més informació: http://www.auditoripaucasals.cat/?p=13655#more-13655


Informació facilitada per Jordi Quintana Albalat, jordi.quintana@ub.edu  

Comentaris