Jocs, tallers i activitats ompliran aquest cap de setmana la FIRA #CASTELLS de #Valls




Exposició i venda de material de temàtica castellera, però també activitats entorn els diferents productes que ompliran la plaça del Pati de Valls el proper cap de setmana. Els vint-i-un expositors de la Fira Castells oferiran durant tot el cap de setmana un complet programa d’activitats adreçades a diferents segments de públic: la comunitat castellera, la població de la comarca i els més petits. Un rocòdrom inflable de 8 metres s’enlairarà al mig de la plaça del Pati, on els nenes i nenes podran participar en tallers de confecció de figures de cartró i de pedra, de pintura i dibuix, jocs castellers o contacontes, entre d’altres.

Vuit expositors s’estrenen en l’edició d’enguany: Acartronats, amb tallers i figures de cartró; Cims permetrà jugar amb aquests ninos i ensenyarà els Cimets, els petits de la colla; el Diari Casteller oferirà un taller infantil de periodisme casteller; els Gegants Som, amb reproduccions d’elements castellers i festius d’arreu del país; el Festival Guant, amb la presentació d’aquest titella casteller; Fofuxes Estela, on els nois podran confeccionar les fofuxes castelleres; la Moixiganga de Tarragona mostrarà els ciris i les atxes característics d’aquest antecedent casteller i s’hi faran tallers de decoració de ciris, i Xixo Luthier permetrà als aficionats als instruments de percussió tocar els timbals i tabalots.

La Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya també seran presents a la Plaça del Pati, així com el Baròmetre Casteller, on es podrà demostrar els coneixements sobre l’actualitat més immediata de la temporada. La Revista Castells, l’editorial Cossetània, la Llibreria Roca i Tradillibreria completaran l’oferta editorial castellera més extensa del mercat.

La programació de la Fira es completa amb el Castelloscopi, una instal·lació audiovisual pedagògica amb 35 pantalles sobre el fet casteller situada al Teatre Principal, ben a la vora del Pati. Oferirà un horari continuat durant la realització de la Fira Castells i també diferents visites guiades a la instal·lació durant tot el cap de setmana.

En paral·lel, dissabte 24 se celebrarà el Cinquè Fòrum Casteller, dedicat enguany a la immigració i al Concurs de Castells de Tarragona, al convent del Carme. El Fòrum aplega diferents experts i protagonistes de l’univers casteller, que dialogaran i exposaran les seves tesis sobre els temes de debat. També dissabte al migdia hi haurà el vermut tertúlia, moderat pel director de la Revista Castells, Santi Terraza, amb els caps de colla de les dues agrupacions dels Xiquets de Valls, Jaume Galofré i Manel Urbano.

La Fira Castells està coordinada per la Revista Castells dins la Fira de Santa Úrsula organitzada per l’Ajuntament de Valls, les dues colles vallenques i la Coordinadora de Colles Castelleres. La fira s’inaugurarà divendres 23 a la tarda i es clausurarà al vespre del diumenge 25. Hi participen les dues colles vallenques, la Coordinadora de Colles Castelleres i empreses i entitats amb productes o iniciatives relacionades amb els castells. La fira s’inaugurarà divendres 23, a les 18.30h, i es clourà al vespre del diumenge 25.

Podeu consultar el programa complet

També està disponible gratuïtament per a dispositius mòbils a Valls App per a Iphone i Android


Foto: Contacontes a la darrera edició de la Fira Castells, que es repetirà enguany

Informació extreta de http://revistacastells.cat/2015/10/jocs-tallers-i-activitats-ompliran-la-fira-castells/

Comentaris