dilluns, 7 de setembre de 2015

#SantaColomaDeFarners recupera l'#Àliga · #scfarners #bestiarifestiu
La propera Festa Major de Santa Coloma de Farners (la Selva), que es celebrarà del 23 al 27 de setembre, serà estrenada la nova Àliga del municipi, aquesta feta per l'artista cardoní Toni Mujal.

La Fundació Colomenca, entitat fundada aquest 2015, i a amb suport de l'Ajuntament colomenc, han engegat un ambiciós projecte de creació de la Comporsa de l'Àliga, així recuperant la figura de l'Àliga seguint el model de l'anterior, creada l'any 1999 per el ninotaire Nona i que va quedar en desús, i així també com objectiu de crear un conjunt de comparses festives a Santa Coloma de Farners en marc de la Festa Major.

La construcció de la nova peça festiva d'aquest municipi selvatà va a càrrec de Toni Mujal, artista especialitzat en construcció de gegants, capgrossos, nans i tot tipus de bestiari i figures festives. Així doncs, serà el segon encàrrec per la capital de la Selva un any després de d'haver creat el capgròs Salvi. La principal característica de la nova Àliga serà la d'un nou cos mantenint l'estil de l'anterior, passant a ser protèsica cobrint només una part del portador. La nova música de la seva propera pròpia dansa ha sigut composada pel músic cardoní i saxo del conegut grup Strombers, Nil Mujal, que consisteix en dos peces: la Marxa i el Ball de l'Àliga, pensades per a banda de carrer. El responsable de crear la coreografia ha sigut David Gibert, president i fundador de la Faràndula Colomenca.

La nova Àliga i la seva comparsa serà presentada als ciutadans de Santa Coloma de Farners en la seva primera aparició, el dimecres 23 de setembre a la nit a la plaça Farners, amb l'intenció de ser l'acte d'obertura de la Festa Major d'enguany i on ballarà els primers passos del seu ball amb una posterior passejada pels carrers del centre de la ciutat. El seu segon acte serà durant el matí del diumenge 27 de setembre, amb la interpretació del ''Ball de l'Àliga'' i una cercavila.

PROGRAMACIÓ DE LA FARÀNDULA COLOMENCA - FESTA MAJOR 2015:

Dimecres 23 de setembre
  • 22h, Pl. Farners: presentació de la nova Àliga de Santa Coloma de Farners i estrena de les melodies de la Marxa de l'Àliga i el Ball de l'Àliga.
  • Tot seguit, passacarrers: pl. Farners, c. Pare Lluís Rodés, pg. Sant Salvador, c. Moragas, c. de la Rosa, c. Sant Sebastià, c. Progrés, c. Firal, pl. Firal, c. Anselm Clavé i pl. Farners. L'Àliga també ballarà a la Plaça de la Pau i la Plaça del Firal.
Diumenge 27 de setembre
  • 11h, Pl. Farners: entrada a plaça de l' Àliga de Santa Coloma de Farners amb la Marxa i el Ball de l'Àliga
  • Tot seguit, passacarrers: pl. Farners, c. Pare Lluís Rodés, pg. Sant Salvador, c. Moragas, c. de la Rosa, c. Sant Sebastià, c. Progrés, c. Firal, pl. Firal, c. Anselm Clavé i pl. Farners. L'Àliga també ballarà a la Plaça de la Pau i la Plaça del Firal. Participació dels capgrossos Salvi i Lluís Bayés als passacarrers. Acompanyament musical a càrrec de la Girona Banda Band.
No hi podeu faltar! OMPLIM LA PLAÇA FARNERS!!


Text extret de http://www.festes.org/noticies.php?id=2001

Imatge i programació extrets de https://www.facebook.com/aligascf/timeline?ref=page_internal