Rescindit el contracte dels subministrament d'#aigua per part del Consell Comarcal de #laSegarra amb l'actual gestora




El Consell Comarcal de la Segarra ha aprovat, amb el vot en contra de CiU, la rescissió del conveni amb l'Empresa d'Aigües i Serveis de Cervera i la Segarra (EASCS). Segons el President del Consell, Xavier Casoliva, es tractava d'un conveni irregular, ja que EASCS és una empresa amb el 49% de capital privat en mans de Sorea, mentre que el 51% restant correspon a la Paeria de la capital de la comarca. Per això, argumenta, l'adjudicació s'hauria d'haver fet des de l'inici a través d'un concurs públic, i no amb un conveni entre dues administracions (Paeria i Consell Comarcal). 

El conveni firmat el 2008 tenia una vigència de vuit anys, és a dir, fins a l'any que ve i, per rescindir-lo el termini finalitzava el 30 de setembre d'aquest mateix any. Altrament, quedava prorrogat automàticament uns altres dos anys. 

Segons Casoliva, el Consell haurà de debatre ara si el servei passa en mans del mateix ens comarcal, o el treu de nou a concurs. Per la seva part CiU va criticar la mesura i va considerar que la rescissió s'ha fet de forma precipitada. 

Clàusules

El conveni estableix un pagament anual d'uns 300.000 €. Per a l'any vinent seran 360.000 €, per tal de dur a terme tasques de manteniment de la xarxa comarcal d'aigua en alta, des de les preses del Canal d'Urgell fins als dipòsits de dinou dels vint-i-un municipis de la comarca. Els altres dos són Torà, que es proveeix de pous propis; i Biosca, que es proveeix de captacions de la comarca del Solsonès. 

Informació extreta del diari Segre, Divendres, 25 de setembre. 


Extret de www.ccsegarra.cat

Comentaris