Els @Margeners de Guissona, presents a la #ViaLliure11S · #11S2015




L’11 de setembre s’ha convertit els últims anys en una cita obligada per gran part de les colles castelleres d’arreu del país. Formem part del teixit associatiu cultural i som tradició catalana, i volem decidir.

Així doncs, el dia començà a Guissona on es fa un pilar a la plaça Francesc Macià entre els actes que reten homenatge al 11 de setembre a la població, com el canvi de la estelada de la plaça. Des d’allí, diversos autocars s’omplen de gent per dirigir-nos a la Meridiana, a formar part de la Via Lliure.

Formarem part dels trams reservats per Ponent, concretament el 62. Però mentrestant gaudim de l’ambient fantàstic que s’hi veu: bascs que comparteixen sentiments amb nosaltres i que emulen un ramat de bestiar de manera molt curiosa, gegants, batucades, famílies senceres, grans i petits tots ens veiem units.

El punter comença a dirigir-se cap al Parlament i els primers castells s’alcen en una punta de la Meridiana al igual que els punters dels diferents colors que pinten cada tram. S’observa molt moviment en cada moment. Tenim el castell apunt per quan passi el punter gegant. Són moments especials, de nervis i excitació pel moment històric al que estem assistint.

Finalment, veiem els companys de Ponent, els Castellers de Lleida, situats uns trams més avall que comencen a pujar el seu castell, sabem que el nostre moment es imminent. I pugen segons, terços, dosos… en aquells moments passa el punter i continuem fent el castell… acotxador, anxaneta… com que es amb agulla falta que l’acotxadora entri al pilar i l’estructura del 3 baixi. I ara sí, acotxadora dins i el pilar es va quedant sol, castell carregat! Sentim molt soroll fora però deu ser l’eufòria del moment. El pilar acaba de baixar estem contents, tothom ho està. Es genial poder formar part d’un moment com aquest que esperem que sigui històric.

El punter gegant arriba al Parlament. La Via ara està completa. Tots els punters s’aixequen fent una onada.

S’ha acabat. La gent comença a marxar poc a poc. El metro està col•lapsat i l’avinguda resta amb gent que espera els busos que els portin a casa, com nosaltres. Paciència. Però haurà valgut la pena, segur que sí.


Informació facilitada pels Margeners de Guissona, premsa@margeners.cat 

Comentaris